aA
Trečiadienį Romoje susirinkusius maldininkus popiežius Benediktas XVI paragino melsti savo pirmtako Jono Pauliaus II beatifikacijos ir įspėjo nepasiduoti sumaterialėjimo bei "stabų garbinimo" pagundai.
Popiežius Benediktas XVI laimina tikinčiuosius
Popiežius Benediktas XVI laimina tikinčiuosius
© AFP/Scanpix
"Nuo mano brangaus pirmtako Jono Pauliaus II mirties praėjo šeši mėnesiai ... ir aš prašau jūsų melsti jo beatifikacijos", - į savaitinę audienciją Šv. Petro aikštėje susirinkusiai maždaug 50 tūkst. maldininkų miniai, kurioje buvo ir nemažai lenkų tikinčiųjų, sakė popiežius.

78 metų vokiečių tautybės popiežius taip pat kritikavo "iškreiptą ir klaidinantį stabų garbinimo religingumą" bei pridūrė, kad šie "stabai tėra tik žmogaus troškimų padarinys ir yra tokie pat bejėgiai ir negyvi kaip statula".

Iš tikrųjų tie, kurie ieško išsigelbėjimo žmogaus rankų kūrinyje ir deda viltis į turtą, galią ar sėkmę, viso labo "save apgaudinėja", sakė Šventasis Tėvas.

Popiežiaus Jono Pauliaus II paskelbimo palaimintuoju procesas pradėtas gerokai pirma laiko - birželį, kai po jo mirties buvo praėję vos trys mėnesiai. Šiuo metu specialus Vatikano tribunolas aiškinasi, ar Jono Pauliaus II gyvenimas ir dorybės vertos palaimintojo titulo, nors daugelis tikinčiųjų jį jau dabar vadina šventuoju.

Romos Katalikų Bažnyčioje beatifikacija yra priešpaskutinis laiptelis šventumo link.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.