aA
Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas atmeta kritiką, esą parlamentas tampa kelionių agentūra. "Nepasakyčiau, kad mes lengva ranka pasirašome ir išduodame tuos kelionės bilietus, kartais ir neišleidžiame, sumažiname delegacijas. Aš ir pats labai kritiškai žiūriu į tas Afrikos keliones, važiavimus į tolimus kraštus", - po Seimo valdybos posėdžio trečiadienį žurnalistams sakė A.Paulauskas.
Artūras Paulauskas - karikatūra
Artūras Paulauskas - karikatūra
© DELFI
Jis pabrėžė, jog už komandiruotes neatsiskaitę parlamentarai daugiau į jas nesiunčiami.

"Tarptautinis skyrius reguliariai pateikia suvestines, yra mūsų kategoriška nuostata, jei ataskaitų nėra, į kitas keliones Seimo narys nevažiuoja", - sakė A.Paulauskas.

Parlamentarai pastaruoju metu pamėgo keliones į egzotiškus kraštus - artimiausiu metu planuojamos Seimo narių kelionės į Kiniją, Maroką, Pietų Afrikos Respubliką.

Praėjusią kadenciją Seimo Etikos ir procedūrų komisijai vadovavęs Algimantas Salamakinas vis dažnėjančias komandiruotes į egzotiškus kraštus ironiškai vadina "parlamentiniu turizmu".

"Tai yra parlamentinis turizmas. Kokia nauda iš tokių kelionių, neįsivaizduoju", - dienraštis "Lietuvos žinios" cituoja parlamentarą.

A.Salamakino nuomone, leidimus vykti į komandiruotes duodanti Seimo valdyba ir rekomendacijas joms teikiantys Seimo komitetai turėtų griežčiau vertinti, kur būtina vykti, o kur - ne.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.