aA
Somalio pietuose ginkluoti užpuolikai pirmadienį vakare nušovė Jungtinių Tautų (JT) darbuotoją, kuris šioje anarchijos krečiamoje Šiaurės Rytų Afrikos šalyje koordinavo saugumo reikalus, antradienį pranešė JT atstovė.
šauti, šautuvas, ginklas, pistoletas
© Corbis
"Jis buvo nušautas, kai važiavo namo", - sakė Sandra Macharia, kuri yra JT plėtros programos operacijų Somalyje atstovė spaudai.

S.Macharia pažymėjo, kad somalietis Mohamuudas Musse Gurageas buvo užpultas žemutinės Džubos rajone ir kad užpuolime dalyvavo du asmenys.

Tai jau antras pastarojo meto išpuolis Somalyje, kurio aukomis tampa aukšto rango šalies visuomenės veikėjai. Liepos mėnesį žmonos akivaizdoje buvo nušautas kovotojas už taiką Abdulkadiras Yahya Ali.

Somalyje, kuriame bevaldystė viešpatauja nuo 1991 metų, kai karo vadai nuvertė tuometinį šalies vadovą kariškį Mohamedą Siadą Barre, buvo įvykdyta visa virtinė žmogžudysčių ir išpuolių prieš užsieniečius. Dėl šio smurto dažniausiai yra kaltinami islamistų kovotojai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.