aA
Kaip praneša "The New York Times", astronomai pastebėjo asteroidą, kuris 2022-siais metais gali atsitrenkti į Žemę.
Nors mokslininkai pripažįsta, kad tokio galimo susidūrimo galimybės yra tik 1 iš milijono, tačiau visgi reikia atlikti daugiau stebėjimų, kad būtų galima tiksliau apskaičiuoti asteroido skriejimo orbitą.

Asteroidas 2000 BF19 yra penktasis su Žeme galintis susidurti kūnas iš per pastaruosius dvejus metus pastebėtų asteroidų. Jis yra maždaug pusės mylios pločio ir atsitrenkęs į tam tikrą mūsų planetos vietą galėtų padaryti daug žalos, tačiau greičiausiai nesukeltų pasaulinės katastrofos.

Šis asteroidas pirmą kartą pastebėtas sausio 2-ą dieną Arizonoje trijų astronomų, vadovaujamų Jameso Scott, ir buvo sekamas iki vasario 3-ios dienos kol išnyko. Tą pačią dieną Tarptautinė astronomų sąjunga paskelbė apie atradimą, tačiau nepaminėjo galimo susidūrimo. Apie tokią galimybę tik pirmadienį prabilo daktaras Bennis Peiseris, vadovaujantis Kembridžo konferencijų tinklo astronomijos skyreliui Internete, pareiškęs, kad galimą susidūrimą apskaičiavo Pizos universiteto astronomai Italijoje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.