aA
Aplinkos apsaugos Marijampolės regiono departamentas pradėjo aiškintis, kieno nurodymu negavus visų reikalingų leidimų praėjusios savaitės pabaigoje iškirstas Kazlų Rūdos pakraštyje esantis miško parkas.
Vakar maždaug hektaro teritorijoje Vilniaus gatvės pabaigoje, kur prieš savaitę dar ošė didžiulės pušys, tik kelmai styrojo. Kaip LŽ aiškino Kazlų Rūdos savivaldybės meras Aidas Vaišnora, toje vietoje, kur buvo iškirsti medžiai, pagal dar 2002 metais patvirtintą detalųjį planą turėjo būti suformuoti sklypai nuosavybę atgaunantiems savininkams. Iš viso savininkams ar jų palikuonims reikia grąžinti 48 žemės sklypus.

Praėjusios savaitės pradžioje pradėję žymėti sklypus matininkai pastebėjo, kad dalis grąžintinos teritorijos vis dar apaugusi medžiais. "Pasikvietėme miškininkus, šie medžius sužymėjo, gavome leidimą iš Aplinkos apsaugos Marijampolės regiono departamento ir juos iškirtome", - sakė Vaišnora.

Jis tvirtina, kad dėl kilusio skandalo kalti buvę savivaldybės vadovai, taip esą norintys pridengti savo nebaigtus darbus.

Plačiau apie tai skaitykite "Lietuvos žiniose"