aA
Nuo šeštadienio, kai Vakarų Irake buvo pradėta operacija prieš sukilėlius, karinių lėktuvų ir kovinių sraigtasparnių remiamos JAV pajėgos nukovė mažiausiai 33 maištininkus, rodo kariuomenės paskelbti duomenys. Aštuoni sukilėliai šeštadienį žuvo Sadaho gyvenvietėje, esančioje neramiame Eufrato slėnyje netoli sienos su Sirija, ir jos apylinkėse.
Dar 23 kovotojai žuvo sekmadienį, daugiausia per oro antskrydžius.

Pirmadienį nuo JAV minosvaidžių ugnies taip pat žuvo du sukilėliai, mėginę pakelėje padėti bombą.

JAV jūrų pėstininkai nurodė, kad jų nuostoliai yra "lengvi", bet daugiau informacijos nepateikė.

Operacijos "Geležinis kumštis" ("Iron Fist") tikslas yra "likviduoti "al Qaeda" Irake teroristus, veikiančius šiame rajone, ir Sadahe bei jo apylinkėse sunaikinti paramos sukilėliams sistemas", savo pranešime spaudai teigė JAV kariškiai.

Puolimas, kuriame dalyvauja 1 tūkst. JAV karių, yra "didesnės operacijos "Sayaid" ("Medžiotojas"), kuria siekiama užkirsti kelią "al Qaeda" galimybėmis laisvai veikti Eufrato slėnyje ir apsaugoti vietos gyventojus nuo žmogžudystėmis juos bauginančių teroristų įtakos, dalis", - priduriama pranešime.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.