aA
Sunkiai suvokiamas nusikaltimas ne tik išsigąsdino septyniolikmetę klaipėdietę, bet ir suglumino policininkus. Penktadienio vakarą mergina buvo užpulta nepažįstamo vyro, kuris nieko nereikalavo, tačiau dūrė jai peiliu.
Tą vakarą apie 19.30 val. „Smeltės“ vidurinės mokyklos moksleivė Ingrida grįžo namo iš būrelio. Dusetų gatvėje gyvenanti mergina ėjo palei Smiltelės upelį, kai jai kelią pastojo nepažįstamas vyras. Jis nieko nesakė, negrasino, tiesiog smogė Ingridai peiliu į krūtinę.

Laimė, mergina nesutriko ir sugebėjo pasprukti nuo užpuoliko. Sužalojimas nebuvo sunkus. Durtinę žaizdą moksleivė gydosi namuose. Užpuolikas, Ingridos apibūdinimu, galėjo būti apie 45-55 metų, apie 175 cm ūgio, vidutinio kūno sudėjimo. Vyras vilkėjo juoda odine striuke, buvo su juoda kepure.

Ingridos tėvas, dirbantis Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos gelbėtoju, vakar dienraščiui sakė negalįs suprasti, kokie buvo nusikaltėlio kėslai.

Įspėtas pareigūnų vyras įvykio plačiau nekomentavo, nes nenorėjo pakenkti tyrimui. Jis kategoriškai neigė, jog dukra galėjo pažinoti ją užpuolusį vyrą arba pameluoti apie įvykio aplinkybes. Nukentėjusiosios tėvas džiaugėsi, kad dukra sugebėjo pabėgti, nes nežinia, koks likimas ją galėjo ištikti priešingu atveju.

Anksčiau apie panašius įvykius šiame miesto rajone šeima nebuvo girdėjusi. Pasak Ingridos tėvo, pranešimas apie keistą užpuolimą pribloškė ir visko mačiusius policijos pareigūnus.