aA
Politikus erzina žiniasklaidos užuominos apie jų išvaizdą. Jie stačiai neadekvačiai reaguoja net į bulvarinės žiniasklaidos rašinius apie jų išorės pasikeitimus. Tiesa, politikės moterys šiuo atveju nėra tokios jautrios, kaip vyrai, o ir pati žiniasklaida mažiau kreipia dėmesio į moterų politikių keičiamą išvaizdą.
Gerhard Schroeder
Gerhard Schroeder
Tarkime, rašo BBC, niekas neatkreipė dėmesio į tai, kad D.Britanijos premjerė Margaret Theatcher per savo kadenciją iš pradžių pašviesino tik keletą plaukų sruogų, o vėliau net pora tonų pažemino savo balso toną.

Politikų vyrų išvaizda - kitas reikalas. Štai, Vokietijos kancleris Gerhardas Shroederis priverstas neigti, kad jis dažo plaukus. Atrodytų, kas gi čia gėdingo. Bet politikams nepatinka toks žiniasklaidos dėmesys nemažiau negu jų kritika.

Tai stačiai uždrausta tema. Matyt, dėl to ir D.Britanijos premjeras Tony Bleras vengia “tobulinti” plaukų spalvą, tačiau akivaizdu, kad jis deda daug pastangų “šukuosenai formuoti” ir taip saugoti jaunatvišką žavesį.

Vis dėlto pastebi “Daily Telegraph” idealiausia politiko šukuosena - tauri žilė.

Beje, Lietuvos politikai taip pat labai jautriai reaguoja į savo išvaizdą. Štai, centristas Kęstutis Glaveckas, prieš keletą metų numetęs svorio ir stačiai pajaunėjęs, nebuvo itin patenkintas, kai kartkartėmis žiniasklaidoje pasirodydavo jo fotografijų, menančių “praeitį”.

Premjerė Kazimiera Prunskienė kartą pati atsiuntė savo mėgiamą nuotrauką žurnalistams ir paprašė, kad ši jos fotografija būtų dedama į spaudą.

Rolando Pakso bendražygė ir buvusi spaudos tarnybos vadovė Dalia Kutraitė - Giedraitienė, besirūpinusi premjero įvaizdžiu, vienoje spaudos konferencijų pateikė žiniasklaidai solidžią Vyriausybės vadovo nuotrauką. Joje pozavo penkerių metų putliažandis R.Paksas.

Žiniasklaida atkreipė dėmesį į staigius pasikeitimus konservatorių lyderio Vytauto Landsbergio išvaizdos pokyčius per 1997 m. prezidento rinkimų kampaniją. Specialiai nusamdyti profesoriaus įvaizdžio formuotojai patarinėdavo V.Lansdebrgiui, kaip kirpti ir prižiūrėti plaukus. Tiesa, klausinėjami apie tai tuomečiai V.Landsbergio rinkimų štabo vadovai, vengė su “Veidu” atviriau kalbėti šia tema.

Kaip “Delfi” portalo skaitytojai vertina Lietuvos politikų išvaizdą? Ar būdami ganėtinai užimti jie vis dėlto pakankamai skiria dėmesio “veidrodžiui”?