aA
Potvynio užtvindytoje Indonezijos sostinėje Džakartoje, baiminantis galimo maisto trūkumo, kilo paniškas atsargų pirkimo vajus, sekmadienį pranešė vietos pareigūnai bei liudininkai. Per potvynius, kilusius po kelias dienas trukusių liūčių, sostinėje bei gretimuose miestuose žuvo mažiausiai 29 žmonės.
Pareigūnų teigimu, vandens lygis užtvindytoje sostinėje mažėja, tačiau pasirodžius pranešimams, kad dėl potvynio sumažėjo ūkininkų bei perdirbėjų atsargos, sunerimę gyventojai skubėjo pirkti maistą.

Pramonės ir prekybos ministras Rini Suwandi (Rinis Suvandis) keletą kartų pareiškė, kad ūkininkai, potvyniuiams sutrikdžius eismą, negali atgabenti savo produktų, o daugelis maisto perdirbėjų nedirbo dėl užtvindytų patalpų ar darbuotojų trūkumo.

Ministerija šeštadienį pranešė, kad be papildymo sostinėje maisto atsargų užteks tik dviems savaitėms, pranešė laikraštis "Koran Tempo".

Nuogąstavimus dėl maisto trūkumo skatina mobiliųjų telefonų trumposiomis žinutėmis (SMS) siuntinėjami pranešimai apie neva prasidėsiančius naujus potvynius bei trikdžius per audrą, kuri kitą savaitę į regioną atslinks iš Australijos.

Meteorologų tarnyba paneigė šiuos gandus, tačiau įspėjo, kad naktį gali dar lyti.

Sekmadienį antrą dieną iš eilės regione švietė saulė, leidusi miesto darbuotojams išvalyti potvynio suneštą purvą ir atliekas bei leisti į gatves sugrįžti visuomeniniam bei privačiam transportui.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.