aA
Viename iš didžiausių Pietų Afrikos miestų gyvenantiems jaunuoliams ir paaugliams pagal prieštaringai vertinamą tradiciją, paprastai taikomą jaunoms merginoms, taip pat bus atliktas nekaltybės testas.
Africa
Merginų nekaltybės ekspertė Nokulunga Majola yra viena iš senų tradicijų šalininkių, siekiančių, jog nekaltybės tyrimai būtų atlikti ir KvaMašu mieste gyvenantiems paaugliams bei nevedusiems jaunuoliams, kurie sutiks savanoriškai pasitikrinti.

Ši idėja sulaukė plačios visuomenės paramos po to, kai gerai žinoma visuomeninių papročių sugrąžinimo kampanijų organizatorius Reggie Khumalo pasisiūlė išmokyti vyresnius vyrus atlikti nekaltybės testus. “Šie testai turėtų būti atliekami kiekvieną mėnesį ir padėtų paaugliams bei jaunuoliams apsisaugoti nuo lytiniu keliu plintančių ligų”, - teigė R.Khumalo.

Paklaustas apie nekaltybės testų procedūrą, jis atsakė, jog tai yra sena, labai gerai žinoma tradicija. “Jaunuoliai taip pat turi nekaltybės plėvelę – baltą odelę prie apyvarpės. Jeigu penio apyvarpė lengvai atsitraukia, vadinasi nekaltybės plėvelės nebėra. Jeigu apyvarpė yra labai jautri ir ją sunku pajudinti, vadinasi jaunuolis tebėra išsaugojęs nekaltybę”, - sakė R.Khumalo.

Kitas metodas - atitinkamos penio venos radimas. “Vienintelis galimybė, jog ši vena išnyks ir jos nebesimatys – lytiniai santykiai su nekaltybę išsaugojusia mergina, - tvirtino jis. – Jeigu jaunuolis šlapinasi į viršų, jis vis dar nekaltas. Jeigu jo šlapimas “purškiasi”, vadinasi, jis jau turėjo lytinių santykių”.

Ekspertai galėtų nustatyti vaikino nekaltybę ir iš jo kelių spalvos. Jeigu jo keliai tamsūs, jis jau mėgavosi seksu. Paprašytas pakomentuoti nekaltybės tyrimo procedūras vietos ginekologas Merwynas Jacobconas skeptiškai atsiliepė apie visas R.Khumalo išvardintas procedūras.

“Tam nėra jokio mokslinio pagrindo, tačiau aš visada pasirengęs mokytis. Vyrai neturi nekaltybės plėvelės, be to, apyvarpė gali tapti tampresnė ir jeigu vaikinas masturbuojasi, o ne tik lytinių santykių metu, - tvirtino jis. - Kai kurie vyrai labai rūpinasi higiena ir specialiai atitraukia apyvarpę, kad galėtų geriau išvalyti po ja susikaupusias išskyras. Vadinasi, tokiu vyrų apyvarpę irgi lengvai atsitraukia”.

Vietos medikas Patrickas Mokhoba taip pat pareiškė, jog vyrų anatomija neleidžia ištirti jų nekaltybės. “Vyrai neturi nekaltybės plėvelės”, - taip pat tvirtino jis.

Kai R.Khumalo buvo persakyta gydytojų nuomone, jis atrėžė: “Pamirškite gydytojus. Jie patys nežino apie ką kalba. Jeigu jie tvirtina, kad jaunuoliai neturi nekaltybės plėvelės, tai kas tada yra balta plėvelė prie apyvarpės?”.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.