aA
Po dviejų Šiaurės Filipinuose įvykdytų išpuolių šimtams bendrose pratybose dalyvaujančių Amerikos kareivių buvo įsakyta neišeiti iš kareivinių, penktadienį pranešė kariuomenės atstovai.
U.S. Marine Corps soldiers
Pranešama, kad per vieną šių išpuolių vietos sukilėliai apšaudė Amerikos kariuomenės lėktuvą, o per antrąjį incidentą buvo nušautas civilis amerikietis.

Į specialiųjų pajėgų lėktuvą MC-130, kuris ketvirtadienį per mokymus skrido nedideliame aukštyje, pataikė dvi kulkos. Šis incidentas įvyko virš kalnuoto rajono, esančio pagrindinėje Lusono saloje prie Kalingos provincijos, sakė pareigūnai.

Kalinga garsėja kaip rajonas, kuriame veikia komunistinės Naujosios liaudies armijos (NLA) kovotojai, besipriešinantys JAV kariuomenės dislokavimui.

Nė vienas lėktuvo įgulos narys per apšaudymą nenukentėjo, ir lėktuvas saugiai grįžo į Clarko (Klarko) oro pajėgų bazę, kurioje vyksta vienerios iš dvejų tuo pat metu Filipinuose surengtų bendrų pratybų.

Šio lėktuvo apšaudymo išvakarėse įvyko kitas išpuolis, per kurį buvo nušautas amerikietis alpinistas. Jis žuvo netoli Clarko bazės, prie Pinatubo ugnikalnio šlaitų, kur taip pat veikia NLA kovotojai.

Pranešama, kad po amerikiečio žygeivio Bryano Smitho žūties daugiau kaip 400 amerikiečių kareivių buvo nurodyta neišeiti už bazės ribų.

Iš pradžių taip pat buvo įtariama, kad šį nužudymą įvykdė NLA kovotojai, tačiau vėliau policija pareiškė, kad jį dėl nežinomų priežasčių galėjo nužudyti vietos genčių žmonės.

Lėktuvas ir jo įgula dalyvavo pratybose "Balance Piston", kurių metu mokomasi vykdyti antiteroristines ir specialiąsias operacijas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.