aA
Dviejų Šėtono garbintojų įvykdytas itin žiaurus nužudymas parodė, kad Vokietijoje plinta satanizmas, kurio pasekėjų, dažnai pritariančių ir nacių ideologijai, gali būti iki 7 tūkstančių.
Ketvirtadienį Vokietijoje nuteisti sutuoktiniai Danielis ir Manuela Rudos, kuriems buvo paskirtas priverstinis gydymas psichiatrijos ligoninėje ir ilga laisvės atėmimo bausmė. Jie prisipažino pernai liepos mėnesį plaktuku ir peiliu nužudę savo draugą, ant kurio kūno buvo suskaičiuotos 66 durtinės ir kitokios žaizdos. Pora tvirtino, kad taip padaryti jiems liepęs velnias.

Abiejų nuteistųjų psichika smarkiai sutrikusi, teismui Bochumo mieste Vokietijos vakaruose sakė psichiatrai.

Detalės apie Manuelos įprotį gerti kraują ir ritualą, kurio metu ji su vyru nužudė savo auką, ant jo krūtinės išraižė pentagramą - velnio ženklą ir paliko pilve įsmeigtą skalpelį, sukrėtė Vokietiją ir atkreipė visuomenės dėmesį į satanizmą.

"Pasidomėjus interneto pokalbių svetainėmis galima pastebėti, kad vaikų akyse Rudos turėjo kultinių herojų statusą", - sakė knygos apie satanizmą autorius Ingolfas Christiansenas. Manuela nuteista kalėti 13, o Danielis - 15 metų.

Satanizmas, kuris neturi oficialios struktūros ir kuris skirtingiems žmonėms asocijuojasi su skirtingais dalykais, paprastai reiškia Šėtono garbinimą ir krikščioniškų apeigų bei simbolių niekinimą.

Daug satanizmo pasekėjų laiko jį tam tikra socialinio darvinizmo forma, kuri paneigia religines normas ir propaguoja stipriojo teisę valdyti silpnuosius.

23 metų Manuela, ant galvos išsiskutinėjusi apverstą kryžių ir žaliai nusilakavusi nagus, teismui papasakojo, kaip "kandžiojimosi vakarėliuose" Londone tapo vampyre ir miegojo karste. 26 metų Danielis, buvęs automobilių atsarginių dalių pardavėjas, sakė, kad yra Šėtono įrankis.

Danielio bendradarbiui, 33 metų Frankui Haagenui (Frankui Hagenui) sutuoktiniai 66 kartus smogė plaktuku ir didele mačete, nes juos įsiutino nuosaikus jo būdas ir meilė "bitlams".

Manuela, kuri teismui pareiškė, kad velnias su ja susisiekė, kai jai buvo 14 metų, tvirtino: "Nebuvo jokios žmogžudystės. Mes ne žudikai. Vykdėme įsakymą. Šėtonas liepė mums taip padaryti ir mes turėjome paklusti". Ji pridūrė, jog jiems buvo liepta padaryti taip, kad auka labai kentėtų.

"Jei ką nors suvažinėja mašina, juk nebaudžiate mašinos", - sakė Danielis Ruda, teigęs, kad jam buvo įsakyta velniui paaukoti žmogų. F.Haageno kūnas buvo rastas sutuoktinių bute Bochume.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.