aA
VFR Administracinis teismas sulygino valdininkų vyrų teises su valstybinėse įstaigose dirbančių silpnosios lyties atstovių teisėmis. Jo sprendimu vyresni kaip 30 metų amžiaus ir plinkantys valstybės tarnautojai gali federalinio biudžeto lėšomis įsigyti peruką, kad "patogiai jaustųsi, eidami tarnybines pareigas".
Plikas
Tuo būdu Administracinis teismas patenkino 50 metų tarnautojo iš Badeno-Viurtembergo federalinės žemės ieškinį ir panaikino Pietų Vokietijos Manheimo miesto teismo sprendimą.

Manheimo teisininkai buvo nusprendę, jog valdininkas, kuriam nuo vaikystės slinko plaukai, neturi teisės gauti valstybės dotacijos perukui pirkti, kadangi plikimas - "natūralus procesas vyrams po 30 metų", todėl dvasinę traumą tokiu atveju gali patirti tik moterys.

VFR Administracinio teismo nuomone, sprendžiant tokius klausimus, "reikia nenukrypstamai laikytis Vokietijos konstitucijos, kuri skelbia visišką vyrų ir moterų lygybę".

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.