aA
Ketvirtadienį vakare per galingą sprogimą svarbiame Kuveito naftos perdirbimo komplekse šalies šiaurėje žuvo trys žmonės, pranešė pareigūnai, kurių nuomone, sprogimas įvyko prakiurus vamzdynui.
Nafta Oil
Nafta Oil
Daugiau kaip aštuonios valandos po sprogimo, 7 val. 30 min. penktadienį, ugniagesiai tebekovojo su ugnimi. Per incidentą, kuris įvyko komplekse Raudateine netoli Irako sienos, dar 17 žmonių buvo sužeista, bet jų sužeidimai nesunkūs, sakė pareigūnai.

Minėtas "Kuwait Oil Co" kompleksas yra vienas svarbiausių šalies šiaurėje, bet pareigūnai nurodė, kad dėl sprogimo nutrūkusį naftos tiekimą galima kompensuoti ir kad gaisras niekaip nepaveiks Kuveito pasiūlos pasaulio rinkai.

"Reuters" fotografė Stephanie McGehee sakė, kad ugniagesiai kontroliuoja padėtį, tačiau keliose vietose liepsnos dar nenuslopintos.

Sprogimas įvyko iš vamzdžio nutekėjus naftai, kuri pasiekė elektros pastotę . "Tai nelaimingas atsitikimas, techninis gedimas. Įtarimų dėl terorizmo ar sabotažo nėra", - sakė aukštas pareigūnas.

2000 metais Kuveito Šuaibos naftos perdirbimo komplekse per sprogimą žuvo du žmonės. Kiek vėliau po didelio incidento, kurio metu žuvo šeši žmonės, teko uždaryti didžiausią šalies naftos perdirbimo kompleksą A hmadijuje.

Kuveite yra beveik 10 proc. pasaulio naftos išteklių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.