aA
Kauno medikai ir vaikų teisių apsaugos darbuotojai svarsto, kaip pasielgti su vienerių metų kūdikiu, kuris pasveiko po atviros plaučių tuberkuliozės, bet negali grįžti į namus dėl rizikos vėl susirgti.
Medikai nustatė, kad būdamas 4 mėnesių A.B. susirgo atvira plaučių tuberkulioze. Nustatyta, kad ligos židinys buvo jo namuose, esančiuose Raseinių rajone, Ariogalos seniūnijoje. Šia liga sirgo jo senelis bei dar keli giminaičiai. Medikų duomenimis, tuberkulioze sirgę 2 giminaičiai jau mirė.

Neturintiems imuniteto kūdikiams tuberkuliozė labai pavojinga. 6 asmenų šeima gyvena kukliai, be jokių patogumų bei turi žalingų įpročių. Iki šiol dėl vaikų priežiūros tėvai nebuvo nei bausti, nei įspėti.

Pasveikęs vaikas šiuo metu gyvena Kauno miesto vaiko raidos klinikoje. Dėl didelės rizikos vėl susirgti šia pavojinga liga vaikas negali grįžti į namus.

Pastaruosius du mėnesius kūdikio neaplankė ir tėvai, kurie turėtų informuoti medikus bei vaikų teisių apsaugos darbuotojus, kokiomis sąlygomis vėliau gyvens jų sūnus. Vaiko raidos klinikoje berniukas gali gyventi iki 3 metų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.