aA
Vokietijos policijos ir muitinės pareigūnai Šiaurės bei Vakarų Vokietijoje atskleidė didžiausią šalies istorijoje tarptautinį cigarečių kontrabandos tinklą ir sulaikė 68 įtariamuosius, tarp kurių yra ir lietuvių.
Cigaretės
Kaip ketvirtadienį pranešė Vokietijos dienraštis "Stuttgarter Zeitung", tarp sulaikytųjų yra Lietuvos, Latvijos, Rusijos, Lenkijos, Vokietijos ir kitų šalių piliečių, kurių pavardės neskelbiamos.

Pasak Hamburgo miesto prokuroro Rudigerio Baggerio, įtariamieji vien per praėjusius pusantrų metų į Vokietiją galėjo nelegaliai įvežti 178 mln. Lietuvoje, Lenkijoje ir Rusijoje pagamintų cigarečių bei 14 tūkst. litrų alkoholinių gėrimų, taip šaliai padarydami apie 300 mln. eurų (1,037 mlrd. litų) žalą.

Laikraščio teigimu, jau per pirmą operacijos dieną antradienį trijose Vakarų ir Šiaurės Vokietijos žemėse bei Hamburge buvo sulaikyti 13 įtariamųjų. Tarp pastarųjų yra 3 Lietuvos piliečiai.

"Pas sulaikytuosius bei jų prabangiuose automobiliuose rasta įvairių šalių valiutos, kurios bendra vertė siekia 5,1 mln. eurų (18 mln. litų)", - rašoma dienraštyje.

Pasak laikraščio, dalis tinklo narių užsiimdavo cigarečių kontrabanda į Vokietiją, o likusieji - jų realizavimu Vakarų Europos šalyse.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.