aA
Vilniaus ekonominė policija antradienį buvo sulaikiusi bandymu papirkti valdininkę įtariamą vilnietę. Pasak policijos, norėdama pagreitinti dokumentų dėl žemės grąžinimo įforminimą, 61 metų vilnietė J.G. Vilniaus apskrities viršininko administracijos sostinės žemėtvarkos skyriaus darbuotojai S.T. jos kabinete perdavė 300 litų.
Pinigai
Voką su pinigais valdininkė rado prie tvarkomų žemės nuosavybės atgavimo dokumentų bylos.

Apie mėginimą papirkti žemėtvarkininkė pranešė policijai.

61 metų S.T. buvo sulaikyta, o po apklausos buvo paleista namo.

Įvykis tiriamas.

Vilniaus apygardos prokuratūra dabar tiria bylą dėl neteisėto sklypų skirstymo sostinėje.

Praėjusį penktadienį Vilniaus miesto 1-osios apylinkės teismas dar dviem mėnesiams pratęsė kardomojo suėmimą terminą sukčiavimu ir kitais nusikaltimais kaltinamai Vilniaus apskrities viršininko administracijos Vilniaus žemėtvarkos skyriaus specialistei Aušrai Žliobaitei.

26 metų žemėtvarkininkė į pareigūnų akiratį pateko tiriant spalį iškeltą baudžiamąją bylą dėl neteisėto nuosavybės teisių į žemę sostinėje atkūrimo.

Ji buvo sulaikyta lapkritį, o vėliau teismo sprendimu suimta.

Prokuratūra žemėtvarkininkei pareiškė kaltinimus dėl piktnaudžiavimo tarnyba, kyšio priėmimo ir tarnybinio suklastojimo.

Manoma, kad A.Žliobaitė, ruošdama nuosavybės teisės atkūrimo į žemės sklypus sprendimų projektus, pažeidė nustatytą tvarką, suklaidino savo viršininkus, kurie, remdamiesi šiais projektais, priėmė neteisėtus sprendimus. Įtariama, kad už tokių projektų ruošimą ji gaudavo kyšius.

Prokuratūra tiria keliasdešimt atvejų, kada sklypai prestižinėse sostinės vietose - Antakalnyje, Nemenčinės plento rajone - buvo skirti asmenims, kuriems pagal įstatymą nuosavybės atkūrimo teisę jie negalėjo atitekti.

Į pareigūnų akiratį buvo patekę dar du žemėtvarkininkai - Vilniaus apskrities Vilniaus žemėtvarkos skyriaus viršininkas Stanislovas Žvirblis ir šio skyriaus specialistas Egidijus Kieras. Tačiau po neilgai trukusio sulaikymo jie buvo paleisti į laisvę.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.