aA
Pasak pirmadienį paskelbto pareiškimo, "bandoma keisti vieną kertinių mūsų valstybės įstatymų, kuris garantuoja žodžio laisvę". Pataisas parengė Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitetas, jas Seimas pradėjo svarstyti praėjusį ketvirtadienį.

Pareiškime teigiama, kad "griaunant dabar veikiančią žiniasklaidos savireguliavimo sistemą, numatoma įkurti Visuomenės informavimo inspektoriaus įstaigą - represinę struktūrą, kuri kontroliuotų ir spręstų, ar viešoji informacija (spaudos leidiniai, radijo, televizijos laidos, knygos, kino filmai, dailės kūriniai ir kt. yra teisinga, ar ji pilietiška, ar nekenkia vaikams, ar nekursto socialinės ir kitokios neapykantos ir t.t.".

"Taisykles inspektoriai ir vertintojai nustatinėtų patys, o nepaklusniuosius baustų baudomis, sankcijomis ir kitomis "poveikio priemonėmis", teigiama pareiškime.

Pasak žiniasklaidos priemonių vadovų, "tai yra bandymas sugrąžinti mūsų visuomenę į praeitį, galintis sukomplikuoti Lietuvos priėmimą į Europos Sąjungą".

Pareiškimą pasirašė kelių žiniasklaidos asociacijų prezidentai, pagrindinių televizijos ir radijo, išskyrus Lietuvos radiją ir televiziją, vadovai, visų pagrindinių nacionalinių ir regioninių redakcijų vadovai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.