aA
Irkutsko (Rusija) policininkai sulaikė pedofilija įtariamą teisėją. Temidės tarną sulaikė pusnuogį automobilyje kartu su nepilnamečiu, su kuriuos jis susipažino internete.
Rusijoje nuogas teisėjas užkluptas automobilyje, užsiimantis seksu su vaiku
© Scanpix

Irkutsko Oktiabrsko rajono teismo teisėjui Konstantinui Fiodorovui iškelta baudžiamoji byla, praneša newsru.com.

Skandalas kilo, kai liepos 3 d. Irkutsko policijos patruliai miške netoli Aleksandro Nevskio cerkvės pastebėjo automobilį „Hyundai Solaris“. Jame sėdėjo kelnes nusimovęs vyras, o priešais jį atsiklaupęs – 15 metų paauglys. Paaiškėjo, kad pusnuogis vyriškis – teisėjas K. Fiodorovas, o jo palydovas atvyko į Irkutską iš Angarsko.

Paauglys auga geroje šeimoje, turi abu tėvus. Su teisėju jis susipažino birželio 27 d. socialiniame tinklalapyje „VKontakte“. Jaunuolio teigimu, seksu su K. Fiodorovu jie užsiiminėjo abipusiu pageidavimu.

Šiuo metu Rusijos tardymo komitetas atlieka tyrimą pagal BK 134 str. („Lytinis santykiavimas ir kiti seksualinio pobūdžio veiksmai su asmeniu, jaunesniu nei 16 m.). Kaltinamajam gresia šešerių metų laisvės atėmimo bausmė.

Policijos spaudos tarnyba patvirtino, kad liepos 3 d. netoli miesto paplūdimio buvo sulaikytas paauglys ir suaugęs vyras. „Patruliavę Rusijos nacionalinės gvardijos patruliai atkreipė dėmesį į automobilį, kurio langai buvo atviri, o keleivių nesimatė. Jie privažiavo prie automobilio, norėdami patikrinti ar automobilis nenuvarytas, o tada viską ir pamatė“, – teigė žinybos atstovas spaudai.

Priėjus patruliams, ir vyras, ir jo nepilnametis palydovas buvo apsinuoginę, rašo „RIA Novosti“, remdamiesi šaltiniu teisėsaugos institucijoje. Jis patvirtino, kad vyras buvo sulaikytas tuo metu, kai atliko lytinį aktą su paaugliu, o jis (vyras) yra Irkutsko miesto Oktiabrsko rajono teismo teisėjas.

Pašnekovo teigimu, sulaikytasis anksčiau dirbo VRM institute dėstytoju, o ten buvo apkaltintas homoseksualiais ryšiais su kursantu. Tačiau dėmė biografijoje jam nesutrukdė tapti teisėju.

Oktiabrsko rajono teismo spaudos tarnyba informavo, kad nuo liepos 1 d. K. Fiodorovas atsistatydino. Tiesa, šio teisėjo bylų nagrinėjimo tvarkaraštis sudarytas iki liepos 5 d. Veikiausiai teisėją atleido atgaline data.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.