aA
Pajūryje nurimus audringam vėjui, trečiadienio naktį darbą atnaujino Klaipėdos jūrų uostas. Antradienį Klaipėdoje siautėjo audra, dėl to buvo sustabdytas jūrų uosto darbas, į Kuršų neriją nekėlė keltai.
Uostas, laivai
Uostas, laivai
© ELTA
Vėjo greitis gūsiais siekė iki 30 m/s. Buvo laukiamas dar didesnis vėjo sustiprėjimas iki beveik uraganinio lygio, tačiau vakarop vėjas ėmė rimti.

Audra uoste bėdų nepridarė, tačiau darbo netrūko vilkikams, kurie laikė prie krantinių prispaudę vėjo, bangų ir srovių blaškomus laivus.

Pasak uosto kapitono Viktoro Lukoševičiaus, uosto akvatorijoje dėl vėjo, bangų ir vandens srovių laivai patiria papildomas dinamines apkrovas, dėl kurių trūkinėja laivus prilaikantys lynai. Šis reiškinys vadinamas traukūnu.

Per audrą antradienį buvo nutrūkę keli laivus laikę lynai, tačiau vilkikai laivus išlaikę prispaudę prie krantinių.

V.Lukoševičiaus teigimu, tik kraštutiniais atvejais laivai dėl traukūno išplukdomi iš uosto ir statomi reide. Prasidėjus stipriam bangavimui, laivus prie krantinių laiko prispaudę vilkikai.

Apie 2 val. nakties atnaujinęs darbą, Klaipėdos jūrų uostas trečiadienį dirba įprastu režimu.

Vėlų antradienio vakarą, apie 23 val., darbą atnaujino bendrovės "Smiltynės perkėla" keltai, keliantys į Smiltynę ir atgal. Trečiadienį jie taip pat dirba pagal įprastinį grafiką.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.