aA
Prezidento ir savivaldybių rinkimams besirengianti Lietuvos centro sąjunga (LSCS) nutarė papurtyti partijos narių kišenes- partijos vadovybė sudarė turtingiausių centristų sąrašą, kurie į partijos iždą turės sumokėti po kelis šimtus litų.
Litai
Litai
Dienraštis "Respublika" trečiadienį rašo, kad ši akcija, pavadinta "savanoriškų įnašų aukų rinkliava", vyks du mėnesius, o jos metu į specialią partijos sąskaitą Vilniaus banke įplauks keliasdešimt tūkstančių litų. Kai kurie partijos valdybos nariai prognozuoja, kad pinigines pakrapštyti turės apie 300 centristų.

LCS vadovybė nusprendė, kad kiekvienas valdybos narys turės sumokėti po 400 litų, o turtingi, bet aukštų postų neužimantys partijos nariai - po 250 litų.

Pasak valdybos narių, pinigai bus panaudoti renginiams bei akcijoms organizuoti, reklamai žiniasklaidoje.

LCS vadovybė jau yra sudariusi preliminarų partijos finansinio elito sąrašą. Kol kas jame tėra 88 centristai, jie paraginti savanoriškai paaukoti pinigų partijos reikmėms.

Į partijos rėmėjų sąrašą pateko parlamentarai, įmonių vadovai, advokatai, merai, vicemerai, savivaldybių tarybų nariai. Be to, piniginę prašomi pakrapštyti ir buvę Seimo nariai ir buvę ministrai.

CS praėjusiuose Seimo rinkimuose patyrė triuškinantį pralaimėjimą. Į Seimą pateko tik trys šios sąjungos nariai, išrinkti vienmandatėse apygardose.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.