aA
Osamos bin Ladeno teroristų tinklas "Al Qaeda", kaltinamas dėl rugsėjo 11-osios teroro išpuolių Niujorke ir Vašingtone, gali bet kuriuo metu smogti dar kartą, antradienį įspėjo JAV Valstybės departamento kovos su terorizmu koordinatorius Francis Tayloras.
"Aš nenoriu sukelti panikos ar baimės, - sakė F.Tayloras žurnalistams po dvi valandas trukusio susitikimo suEuropos Sąjungos Politikos ir saugumo komiteto nariais. - Aš tiesiog informuoju, kad "Al Qaeda" veikė daugiau nei 50-yje šalių, kur ji tebeturi ten dirbančių savo žmonių, ir mes manome, kad jie gali surengti išpuolį bet kurioje pasaulio šalyje, taip pat ir Jungtinėse Valstijose".

"Žinoma, panagrinėję jų veiklos schemą pamatysime, kad surengę vieną išpuolį jie jau rengia kitą, - sakė pareigūnas. - Todėl mes darome prielaidą, kad įvykdę rugsėjo 11-osios išpuolį jie puoselėja ir kitus planus, kuriuos rengiasi įgyvendinti".

Pasak F.Tayloro, neįmanoma nustatyti, ar JAV kariuomenės ir policijos vykdomos kovos su terorizmu kampanijos neleis teroristų tinklui surengti kitų išpuolių."Mes tikimės, kad jos (kampanijos) turės labai teigiamą poveikį, tačiau mes nežinome", - sakė F.Tayloras.

"Mums žinoma, kad "Al Qaeda" apmokė savo žmones ir išsiuntė juos vykdyti užduočių, ir manome, kad jie vis dar ten yra, - sakė F.Tayloras. - Pasaulis neturi galvoti, kad sėkmingai atlikę karinę operaciją Afganistane mes išsprendėme "Al Qaeda" problemą, kuri kelia didžiulę grėsmę taikai".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.