aA
Kolumbijos Andų kalnų regione pirmadienį dingo Ekvadoro laineris "Boeing 727", tačiau sutemus ir pakilus rūkui gelbėtojai atidėjo šiuo lėktuvu skridusių 92 žmonių paieškas, pranešė pareigūnai.
Boeing 737
Skrydžių valdymo centras prarado ryšį su 120-uoju reidu į Ekvadoro pasienio Tulkano miestą skridusiu valstybinės oro bendrovės TAME lėktuvu, kai, siekdamas aplenkti snieguotas viršukalnes, jis įskrido į Kolumbijos teritoriją.

Lėktuve buvo 83 keleiviai, tarp jų septyni vaikai.

Kolumbijos oro pajėgų ir Civilinės aviacijos departamento gelbėtojai dingusio lėktuvo ypač intensyviai ieškojo Kolumbijos ugnikalnio Kumbalo, kurio aukštis siekia 4,7 kilometro, rajone, tačiau jie buvo priversti nutraukti savo skrydžius dėl rūko.

Dingusio lėktuvo paieškos šioje kalnuotoje vietovėje buvo atidėtos iki aušros antradienį.

"Paieškų zonoje tvyro tirštas rūkas, sunkinantis gelbėtojų darbą", - sakė Kolumbijos civilinės aviacijos departamento atstovas spaudai.

Lėktuvu taip pat skrido septynių žmonių įgula, mechanikas ir technikas. Nors oro bendrovė sakė kol kas nežinanti, kokių šalių piliečiai skrido lėktuvu, sprendžiant iš pavardžių, dauguma keleivių yra iš Lotynų Amerikos.

"Oficialiai galime informuoti tik tai, kad laiku lėktuvas paprašė leidimo nutūpti Tulkano oro uoste. Nuo tada nebeturime jokių žinių", - sakė "Reuters" oro bendrovės TAME vadybininkas Kolumbijoje Franco Emilio Erazo.

Tai jau antras per pastarąsias dvi savaites Kolumbijos teritorijoje dingęs Ekvadoro lėktuvas. Prieš 11 dienų dingo valstybinės oro bendrovės "Petroecuador" lėktuvas, skridęs į Amazonės baseino miestą Lago Agriją.

Pliaupiant smarkiam lietui gelbėtojai ištisas šešias dienas neįžengiamose džiunglėse ieškojo dvimotorio lėktuvo "Fairchild", kuris galiausiai buvo rastas sudužęs Kolumbijos teritorijoje maždaug už 5 kilometrų nuo Ekvadoro sienos. Neišsigelbėjo nė vienas iš 26 juo skridusių žmonių.

Oro bendrovės ir vyriausybės pareigūnų nenoras pateikti daugiau informacijos tik dar kelia dar didesnį nerimą 120-ojo reiso keleivių ir įgulos narių artimiesiems.

"Taip pat buvo ir su " Petroecuador" avarija. Niekas nieko nesakė. Nebuvo jokios informacijos", - sakė Carlosas Villa, kurio giminaitis skrido 120-uoju reisu.

Kitas TAME "Boeing 727" sudužo Kolumbijoje 1998 metais. Šiam lėktuvui įsirėžus į kalną netoli sostinės Bogotos, žuvo visi juo skridę 43 keleiviai ir 10 įgulos narių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.