aA
Penktadienio vakarą, apie 22 val., Vilniaus rajone, neprivažiavus Šumsko, prie Kalabriškių kaimo, automobilis „Audi“ nulėkė nuo kelio ir rėžėsi į medį. Tai įvyko Vilniaus kelių policijos surengto reido metu.
Tragiška avarija Vilniaus rajone: vienas žuvęs, vienas komos būsenos, trečias sulaužytais kaulais
© DELFI / Erikas Skardžius

Pirminiais duomenimis, vienas vyras žuvo vietoje, kitas, maždaug 30 metų, ištiktas komos, trečias - 17-metis - nukentėjo mažiausiai, jam sulaužyti šonkauliai. Vėliau policija ir medikai patikslino, kad į reanimaciją paguldytas 17-metis.

Į avarijos vietą atvažiavęs žmogus, manęs, kad ten jo sūnus, susimušė su policininkais. Jo nuraminimui teko iššauti dvi elektroimpulsinio prietaiso „Taser“ iškrovas. Jis buvo surakintas ir išvežtas į komisariatą.

Žuvusysis - dviejų metų vaiko tėvas.

Pasak policininkų, šio automobilio vairuotojas ne kartą yra bėgęs nuo pareigūnų ir t.t. Tačiau šįkart vairuoti galėjo kitas žmogus.

Vietos gyventojai pasakoja, kad automobilio savininkas dabar „sėdi“, o jo automobiliu važinėjasi kiti. Dabar važiavę keturiese. Vienas neva pabėgo iš įvykio vietos.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, apie 21.53 val., vaikinas (gim. 1996 m.) nesuvaldė vairuojamo automobilio „Audi“, nuvažiavo nuo kelio važiuojamosios dalies ir atsitrenkė į medį. Eismo įvykio metu žuvo 1996 metais gimęs automobilio keleivis.

Taip pat nukentėjo automobilio vairuotojas, kuriam ligoninėje nustatyti dešinės alkūnės ir peties sumušimai bei kaklo raiščių patempimas. Jis paguldytas į stebėjimo palatą. Kitam keleiviui (gim. 2000 m.) ligoninėje nustatyta politrauma, jis paguldytas į reanimacijos skyrių.

Dar vienas nenustatytos asmenybės keleivis iš eismo įvykio vietos pasišalino.

Daugiau per reidą naktį šeštadienio naktį rimtesnių įvykių nebuvo.

Apie 1.15 val. Maironio g., ties Šv. Onos bažnyčia, pareigūnė pasirūpino per kelią ėjusiu ežiuku - panėšėjo jį per gatvę.

O apie 2 val. sustabdyto „Mercedes“ vairuotoja, Gruzijos pilietė, gyvenanti Lietuvoje nuo 2014 m., policininkams pateikė gruzinišką vairuotojo pažymėjimą, teigė nežinojusi, jog gyvendama Lietuvoje seniai privalėjo įsigyti lietuvišką pažymėjimą. Todėl ji bus baudžiama kaip už vairavimą neturint tam teisės.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.