aA
Žymus Rusijos verslininkas Borisas Berezovskis pranešė nusprendęs skirti 1,2 mln. JAV dolerių (4,8 mln. litų) televizijos kanalo TV-6 žurnalistams paremti.
Boris Berezovsky
Boris Berezovsky
"Prieš pusantrų metų įkūriau Pilietinių laisvių fondą, kurį įregistravau Niujorke. Šis fondas yra numatęs paramos už profesionalią veiklą nukentėjusiems žurnalistams, o TV-6 darbuotojai tokie ir yra, programą", - interviu radijo stočiai "Echo Moskvy" sakė B.Berezovskis.

"Žinau, kad be darbo užmokesčio lieka 1200 žurnalistų, todėl ir nusprendžiau skirti tam tikrą sumą skaičiuojant po tūkstantį dolerių vienam žmogui", - sakė jis.

Pasak verslininko, šių pinigų tvarkytojais jis siūlys tapti Svetlanai Sorokinai, Jevgenijui Kiseliovui, Viktorui Šenderovičiui ir Andrejui Norkinui. B.Berezovskio manymu, "jau rytoj pinigai turėtų būti sąskaitoje".

"Aš nesikratau atsakomybės, kurią prisiėmiau, kviesdamas žurnalistus į TV-6", - pabrėžė jis. Šeštadienį Eduardas Sagalajevas, televizijos kompanijos TV-6 įkūrėjas, sakė, jog kai kurios solidžios Vakarų kompanijos domisi "šeštojo mygtuko" likimu ir pasirengusios investuoti į Rusijos televizijos rinką.

Transliuotojų asociacijos vadovas taip pat pranešė, kad dalis TV-6 senosios komandos svarsto galimybę grįžti į šeštąjį kanalą su savo sena koncepcija.

Pasak E.Sagalajevo, "šis projektas turėjo savo vietą, savo 80 milijonų žiūrovų, buvo šeimos kanalas". Jo nuomone, senoji kanalo komanda turi šansų grįžti, jei atsiras investuotojų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.