aA
Keliose atokiose pietų Bangladešo Bengalijos įlankos salose antradienį siautusi atogrąžų audra sugriovė šimtus namų, pranešė pareigūnai. Apie žuvusiuosius informacijos kol kas nėra. Atogrąžų audra „Mora“ atslinko į pietinį pakrantės regioną anksčiau antradienį.
Bangladeše smogusi audra šimtus žmonių paliko be namų
© AFP / Scanpix

Pirmadienį, šaliai ruošiantis pirmai šių metų smarkiai audrai, buvo evakuota ir į saugias vietas iškelta apie 300 tūkst. žmonių. Keliose apygardose, įskaitant Koks Bazarą ir Čitatongą, buvo įkurta per 1 000 vietų, kur laikinai apsistojo evakuoti gyventojai. Jais rūpinasi per 20 tūkst. savanorių.

Koks Bazaro vyriausiasis vyriausybės administratorius Ali Hossainas sakė, kad audra Šv. Martyno saloje sugriovė šimtus namų. Audra į šią vietovę atslinko pirmadienio vidurnaktį.

Šv. Martyno salos viešasis atstovas Nuras Ahmedas sakė, kad stiprus vėjas išgriovė daugybę namų. Maždaug 8 tūkst. gyventojų prisiglaudė laikinose pastogėse ar apsistojo viešbučiuose. „Kol kas neturime jokių žinių apie žuvusiuosius toje vietovėje“, – sakė jis.

Į laikinas prieglaudas taip pat persikėlė didžioji dalis iš 22 tūkst. Koks Bazare esančios Moheškali salos gyventojų. 1991 metais šiam rajonui smogęs ciklonas pasiglemžė 10 tūkst. gyvybių.

Audros „Mora“ nešamo vėjo greitis siekė 89 km per val., o kai kur gūsių greitis siekė 117 km per valandą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.