aA
Lenkijos žiniasklaidai pranešus, jog Lodzėje greitosios pagalbos darbuotojai parduodavo informaciją laidojimo biurų savininkams ir kartais netgi pagreitindavo ligonių mirtį, lenkus apėmė paniška baimė, o šalies policija sulaikė septynis asmenis.
Doctor nurse
Pranešama, kad artimiausiomis dienomis šią Lenkijos medicinos tarnybą gali ištikti paralyžius, nes niekas nebenori dirbti greitosios medicinos pagalbos automobiliuose.

Tuo tarpu Centrinio sekimo biuro policininkai sekmadienį sulaikė septynis žmones - tris gydytojus ir keturis laidojimo biurų darbuotojus, kurie įtariami prekyba numirėliais.

Tarp sulaikytųjų - du gydytojai, praminti Mirties angelu ir Mengele. Jie ir sulaikytieji laidojimo biurų darbuotojai apkaltinti kyšininkavimu, tačiau nė vienam įtariamajam kaltinimai nužudymu nepateikti, sakė Lodzės - antrojo pagal dydį Lenkijos miesto - policijos atstovas spaudai.

Taip pat nustatyta, kad Lodzės greitosios medicinos pagalbos darbuotojai pernai panaudojo dvigubai daugiau vaisto "Pavulon", kuris slopina žmogaus kvėpavimą ir taip gali pagreitinti jo mirtį.

Lenkijos Sveikatos apsaugos ministras pareikalavo išimti šį vaistą iš greitosios pagalbos vaistinėlių.

Šalies spauda praneša apie greitosios pagalbos darbuotojų sandorius su laidotuvių kontoromis ir kituose miestuose.

Tyrimas dėl įtariamos prekybos numirėliais ir pacientų žudymo pradėtas ketvirtadienį. Skandalas kilo po laikraščio "Gazeta Wyborcza" trečiadienio straipsnio, kuriame rašyta, jog laidojimo biurai medikams mokėdavo už tai, kad jie įtikintų ar šantažu priverstų mirusiojo gimines naudotis tų laidojimo biurų paslaugomis.

Kai kuriais vėlesniais pranešimais, greitosios medicinos pagalbos vairuotojai tyčia į ligonines važiuodavo lėtai, kad pagreitintų ligonių mirtį, o "Gazeta Wyborcza" citavo šaltinius sveikatos apsaugos sistemoje, sakiusius, kad kai kurie ligoniai mirdavo nuo per didelės kvėpavimą slopinančių vaistų dozės.

Pagreitindami ligonių mirtį nedidelį atlyginimą gaunantys medikai siekdavo gauti laidojimo biurų "mokestį" už numirėlius, kurie buvo vadinami "kailiais".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.