aA
Keleto Henriko (JAV, Virdžinijos valstija) miesto mokyklų vadovybė nutarė paimti iš mokinių kadaise išdalintus 11000 nešiojamųjų kompiuterių. Kompiuteriai bus grąžinti mokiniams su instaliuotomis programomis, kurios neleidžia patekti į pornografinius tinklapius ir atlikti kitokias nelegalias operacijas.
Pornstar
Nešiojamieji kompiuteriai praėjusiais metais buvo išdalinti apylinkės mokyklų vyresniųjų klasių mokiniams. Tačiau po to mokytojai pradėjo skųstis, kad kai kurie mokiniai sugebėdavo patekti į mokyklos vidaus tinklą ir keisdavo savo pažymius bei pamokų lankomumo įrašus. Internete jie paprastai ieškodavo tik žaidimų ir muzikos, o per pamokas susirašinėdavo interneto pranešimų gavikliais, visai nekreipdami dėmesio į tai, kas vyksta klasėje. Po kompiuterių “patobulinimo” tokia veikla bus apribota arba uždrausta. Pavyzdžiui, naudotis interneto pranešimų gavikliu bus galima tik namuose.
www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.