aA
Kauno apygardos teisme ketvirtadienį paskelbtas nuosprendis 25-erių A. I., kuris kaltintas tuo, kad kirviu smogė nukentėjusiajam į gyvybiškai pavojingą kaklo sritį, tuo pasikėsino į nukentėjusiojo gyvybę.
Girtavimas atėmė protą: bičiuliui bandė nukirsti galvą
© Shutterstock nuotr.

Teismas praneša, A. I. kaltintas tuo, kad 2015 m. gruodį, Marijampolės sav., namo laiptinėje, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, dėl asmeninių paskatų, tyčia smogė kirviu mažiausiai vieną smūgį nukentėjusiajam į kaklo sritį, padarydamas jam gyvybiškai pavojingą kaklo kairės pusės kirstinę žaizdą, tuo pasikėsino tyčia nužudyti kitą žmogų, tačiau nusikalstamos veikos nebaigė dėl priežasčių, nepriklausančių nuo jo valios, kadangi nukentėjusysis apsigynė ir atėmė iš jo kirvį.

Kaltinamasis parodė, kad įvykio metu buvo apsvaigęs nuo alkoholio, todėl visko gerai neatsimena. Kaltinamojo atsakomybę lengvinančia aplinkybe laikytina tai, kad jis prisipažino padaręs nusikaltimą ir gailėjosi. Atsakomybę sunkina tai, kad veika padaryta apsvaigus nuo alkoholio ir tai turėjo įtakos nusikalstamos veikos padarymui.

Teismas, įvertinęs kaltinamojo, nukentėjusiojo, liudytojų, specialistų išvadas ir kitus bylose esančius duomenis, atsižvelgęs į tai, kad A. I. anksčiau teistas, baustas administracine tvarka, registruotas priklausomybės ligų įskaitoje dėl žalingo alkoholio vartojimo, darbovietėje charakterizuojamas teigiamai, į tai, kad nusikaltimas nebaigtas, jis nesukėlė sunkių pasekmių bei įvertinus kaltinamojo asmenybę, jam paskirta 7 metų laisvės atėmimo bausmė, kurią turės atlikti pataisos namuose.

Nors A. I. buvo dar kaltintas ir viešosios tvarkos pažeidimu, tačiau dėl šio kaltinimo jis išteisintas, konstatuojant, kad nebuvo padaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

Nuosprendžiu taip pat išspręsti ir civiliniai ieškiniai. Kauno teritorinės ligonių kasos civilinis ieškinys dėl 160,51 Eur dydžio patirtų išlaidų nukentėjusiojo sveikatos priežiūros paslaugoms apmokėti patenkintas visiškai. Be to, A. I. turės atlyginti nukentėjusiojo patirtas 200 Eur dydžio išlaidas advokato paslaugoms apmokėti bei atlyginti nukentėjusiojo patirtą 2500 Eur dydžio neturtinę žalą.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui per Kauno apygardos teismą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.