aA
Alytaus rajone – smurto proveržis. 42 metų vyras sugyventinę, savo vaikų motiną, primušė taip, kad ši atsidūrė ligoninėje. Kol neblaivus vyras talžė taip pat nuo alkoholio apsvaigusią moterį, namuose buvo ir jų penki vaikai.
Asociatyvi nuotr.
© DELFI / Rafael Achmedov

Jie išvežti į vaikų globos namus. Agresyvus vyriškis uždarytas į areštinę.

Savo sugyventinę antradienį, apie 20 val., Makniūnų kaime sumušusiam vyrui nustatytas 1,71, o smurtą patyrusiai moteriai – 1,53 promilės girtumas.

Dėl ko tarp sugyventinių kilo konfliktas nežinoma, tačiau vietos gyventojai teigė, kad vyras yra labai impulsyvus, nors girtauja ne dažnai. Neseniai jis įsidarbino, pradėjo gauti papildomas pajamas.

Makniūnuose kilęs konfliktas žinomas ir Raitininkų seniūnui Arūnui Laukaičiui. Jis teigė, kad progai pasitaikius pasikalbės ir su iš areštinės grįžusiu smurtautoju, ir su ligoninėje gulinčia moterimi.

Šeima buvo įtraukta į socialinės rizikos šeimų apskaitą, motinai trūko socialinių įgūdžių. Tarp sugyventinių smurto atvejų pasitaikydavo ir anksčiau.

Tikėtina, kad globos namuose šiuo metu apsistoję vaikai bus perduoti Makniūnuose gyvenančios moters globai. Viena dideliame name gyvenanti makniūniškė mielai sutinka vaikus priglausti.

„Mes ir patys nenorime, kad vaikai iš seniūnijos iškeliautų kur nors kitur. Jie čia pripratę, mokosi, norėtųsi, kad čia ir pasiliktų“, - teigė A. Laukaitis.

alytusplius.lt