aA
Palangos miesto policijos komisariato viršininkui Alvydui Katkauskui – rimti nemalonumai. Jis įtariamas pasinaudojęs savo tarnybine padėtimi.
Alvydas Katkauskas
Alvydas Katkauskas
© "Klaipėda"

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariatas praneša, kad Imuniteto skyriuje atliekamas ikiteisminis dėl galimo piktnaudžiavimo tarnyba (tyrimas atliekamas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 228 str. 2 d., 226 str. 1 ir 2 d.).

2016 m. spalio 26 d. Palangos miesto policijos komisariato viršininkui Alvydui Katkauskui įteiktas pranešimas apie įtarimą dėl piktnaudžiavimo tarnyba (pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 228 str. 2 d.).

Ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis prokuroras DELFI atskleidė, kad Palangos policijos vadovui pareikšti įtarimai yra susiję su vairuotojo pažymėjimais. Policijos vadovas ir, mažiausiai, dar vienas jo pavaldinys, galėjo padėti anksčiau laiko atgauti vairuotojo pažymėjimus kai kuriems asmenims.

„Yra apklausti ir liudytojai, kuriems patys tame dalyvavo“, - atskleidė prokuroras Romas Jasevičius.

Policijos departamento Imuniteto valdybos viršininkas Elanas Jablonskas DELFI sakė, kad kol kas daug komentuoti negali.

„Kol kas yra sprendžiamas klausimas dėl pareigūno laikino nušalinimo nuo pareigų. Byloje yra ir daugiau įtariamųjų. Įtariama, kad pasinaudodamas tarnybine padėtimi A. Katauskas gavo asmeninės naudos, - sakė E. Jablonskas. - Yra būdas, kai nereikia kreiptis į teismą dėl vairuotojo pažymėjimo grąžinimo anksčiau laiko“.

Ar įtariamieji naudą gavo piniginiu atlygiu, ar paslaugomis, kol kas teisėsaugos atstovai nelinkę atskleisti, mat tyrimas dar tik pradėtas ir kai kurie veiksmai dar atliekami.

A. Katkauskas buvo paskirtas vadovauti Palangos policijai po to, kai darbą viešoje vietoje neblaivus ir su uniforma pasirodęs Jurgis Kažys buvo atleistas už policijos vardo sumenkinimą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.