aA
Kaip praneša alytusplius.lt, vandalų paliktų žymių ant netoli Miroslavo, Alytaus rajone, stovinčios sovietinio kario skulptūros nebeliko. Raudonus dažus, kuriais savaitgalį buvo išpurkšta kario nosis, pirmadienį su pagalbininkais nuvalė Miroslavo seniūnas Vytautas Sinkevičius. Vandalų išpuoliu susidomėjo ir policija.
Miroslave sovietiniam kareiviui nušluostė nosį, policija ieško vandalų
© alytusplius.lt

„Pranešimų apie dažais išpurkštą skulptūrą pranešimų gauta nebuvo, bet kadangi informacija buvo pasirodžiusi viešoje erdvėje, surašiau tarnybinį pranešimą, pagal kurį yra pradėtas tyrimas“, - sakė Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Kristina Janulevičienė.

V. Sinkevičiaus teigimu, nei jis, nei kiti kaimo žmonės neįtaria, kas galėjo taip pasielgti. „Bet toks poelgis buvo neprotingas, juk tai skulptūra“, - sakė seniūnas, teigęs, kad kario nosis galimai buvo išpurkšta pasinaudojant dažų balionėliu.

Kario nosiai nuvalyti prireikė daugiau kaip dviejų valandų.

„Kadangi tai yra akmuo, nuvalyti nebuvo lengva“, - kalbėjo V. Sinkevičius, kuris iš AlytusPlius.lt žurnalistų sužinojęs apie įvykį, iškart apie jį pranešė Alytaus rajono valdžiai, kuri apie vandalų poelgį jau žinojo.

Sovietinio kario skulptūra buvo suniokota praėjusį savaitgalį – šeštadienį pastebėta, kad kario nosis nupurkšta ryškiai raudonais dažais.

Miroslave sovietiniam kareiviui nušluostė nosį, policija ieško vandalų
© alytusplius.lt skaitytojo nuotrauka
alytusplius.lt