aA
Už pinigus vyras galėtų išpildyti net slapčiausias merginų ir moterų iki 60 metų svajones. Toks ir panašūs skelbimai jau kurį laiką buvo skelbiami interneto pažinčių svetainėse – viena Kauno policijos tyrėja nutarė savo kailiu įsitikinti, ar Lietuvoje įmanoma nusipirkti vyrą už pinigus.
Kauno policininkę bandė suvilioti vyras už pinigus: už seksą – 50 eurų
© Shutterstock nuotr.

Vyriškos šilumos tariamai ištroškusios policininkės nuojauta neapgavo – po pirmojo telefono skambučio ji buvo pakviesta į pasimatymą. O netrukus ir sužinojo, kiek turės sumokėti už seksą.

Ir to užteko – pinigų už seksą pareikalavęs kaunietis iš karto buvo sulaikytas.

Komisariate buvo nustatyta vyro tapatybė – tai 44 metų Gintaras Finogenovas. Tiesa, jis kategoriškai neigė, kad pragyvenimui užsidirba teikdamas seksualines paslaugas, bet pareigūnų tokie jo aiškinimai neįtikino.

Administracinėn atsakomybėn patrauktas vyras buvo nubaustas policijoje, bet jis su nuobauda nesutiko ir pareigūnų priimtą nutarimą apskundė teismui. Tačiau nesėkmingai – byloje buvo surinkta pakankamai įrodymų, kad G. Finogenovas vertėsi prostitucija.

Policijos tyrėja: apie seksą telefonu nenorėjo kalbėti

Kaip surasti vyrą, teikiantį seksualines paslaugas už pinigus? Tai pareigūnei nebuvo sudėtinga – viename tik suaugusiems skirtame interneto puslapyje tyrėja perskaitė skelbimą.

„Čia buvo rašoma, kad seksualus vyras ieško pasiturinčios moters, todėl vykdydama prevencinę akciją nusprendžiau paskambinti, – per apklausą kalbėjo tyrėja. – Kai paskambinau, atsiliepė vyras, jo klausiau, ar teikia intymias paslaugas už pinigus. Jis atsakė, kad telefonu tokių dalykų kalbėti nenori ir pasiūlė susitikti. Už valandos susitikome prie kavinės, vyras įlipo į mano automobilį, pradėjome kalbėtis. Aš dar kartą paklausiau, ar jis teikia intymias paslaugas. Jis tai patvirtino, bet kai paklausiau, ar už tai ima pinigus, konkrečiai į tai neatsakė.“

Pareigūnei kilo abejonių, ar tikrai vyras parduoda savo kūną, todėl ji nutarė pasiūlyti pinigų, bet šis nesileido į kalbas, todėl ji nutarė „pasimatymą“ baigti.

„Išsiskyrėme, bet jis man po keliolikos minučių paskambino ir pareiškė, kad persigalvojo, dar kartą norėtų susitikti“, – tyrėja sakė, jog vėliau su kauniečiu bendravo SMS žinutėmis. Tiesa, jas rašė ne ji pati, o kolega. Vyresnysis tyrėjas.

„Kolega parodė SMS žinutes, kuriose buvo nurodyta 50 eurų kaina, – sakė policijos pareigūnė. – Tada mes vėl susitikome prie tos pačios kavinės, aš jo paklausiau, ar kaina ta pati – 50 eurų? Kai jis atsakė teigiamai, iš karto buvo sulaikytas.“

Tuo metu policininkės kolega pridūrė, kad po pirmojo pasimatymo tolimesnį bendravimą inicijavo ne tyrėja, o internete skelbimą apie teikiamas seksualines paslaugas patalpinęs vyras.

„Jis netgi po darbo valandų rašė SMS žinutes“, – tyrėjas neabejojo, kad jiems įkliuvęs vyras vertėsi prostitucija, nes jo skelbimai buvo patalpinti ne viename suaugusiųjų pažintimis besispecializuojančiame tinklapyje.

Anot jo, vyras buvo atsargus, nes pirmojo pasimatymo metu nepripažino, jog parsiduoda už pinigus.

Žigolo turėjo pasiteisinimą: mergina pati man rašinėjo

Administracinėn atsakomybėn dėl vertimosi prostitucija patrauktas G. Finogenovas teisme pateikė savo versiją, kodėl pareigūnams galėjo kilti įtarimas dėl jo internete patalpintų skelbimų.

„Esu nevedęs, neturiu vaikų, todėl iš neturėjimo ką veikti parašiau žinutę, tiesiog ieškojau pažinčių, internete esu parašęs ne vieną žinutę, – teismui nurodė kaunietis. – Man paskambino mergina, su ja susitikau, ji pasiūlė 20 eurų, tačiau pinigų neėmiau. Tą patį vakarą ta pati mergina vėl pradėjo rašinėti žinutes, kvietė susitikti. Kitą dieną susitikome ryte apie 10 valandą, tačiau atbėgo policijos pareigūnai ir mane sulaikė.“

Žigolo sakė negalintis pripažinti, kad vertėsi prostitucija, nes to esą nedarė, o administracinę bylą iškėlę policijos pareigūnai, anot jo, rėmėsi tik prielaidomis.

Tačiau jis teismo neįtikino – įvertinusi byloje esančius įrodymus, traukiamo administracinėn atsakomybėn asmens paaiškinimus, liudytojų parodymus teisėja Audronė Levinskienė padarė išvadą, kad surinkta pakankamai objektyvių įrodymų, iš kurių būtų galima daryti išvadą, jog G. Finogenovas siūlė tenkinti lytinę aistrą už 50 Eur.

Pasak teisėjos, šiuos įrodymus pagrindžia ir G. Finogenovo interneto portaluose publikuoti skelbimai, ir susirašinėjimas su policijos pareigūne, tariamai norėjusia pasinaudoti seksualinėmis paslaugomis.

„Policijos pareigūnai vykdė prevencinę priemonę“, – teismas pažymėjo, kad asmuo gali būti pripažintas kaltu dėl vertimosi prostitucija net nesuteikęs seksualinių paslaugų, užtenka tik susitarti, kad tokios paslaugos bus suteiktos už materialinį atlygį.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.