aA
Kirgizijos sostinėje Biškeke šalia kinų ambasados nugriaudėjo sprogimas. Per sprogimą žuvo teroristas-mirtininkas ir sužeisti trys apsaugos darbuotojai.
Šalia kinų ambasados Kirgizijoje nugriaudėjo sprogimas
© Twitter nuotr.

„Per sprogimą žuvo tik teroristas mirtininkas sprogdintojas. Apsaugininkai buvo sužeisti“, – žurnalistams sakė Kirgizijos vicepremjeras Dženišas Razakovas.

Vienas Biškeko policijos šaltinis sakė naujienų agentūrai AFP, kad automobilis „Mitsubishi Delica“ rėžėsi į ambasados vartus ir sprogo komplekso centre, šalia ambasadoriaus rezidencijos.

Kitas šaltinis šios Centrinės Azijos šalies saugumo tarnybose nurodė, kad automobilyje buvo „sprogstamasis užtaisas“.

Pasak vietos medikų, per šį incidentą žuvo automobilio vairuotojas, o du ambasadoje dirbę kirgizai ir dar viena moteris buvo lengvai sužeisti.

Vietos gyventojai sakė AFP, kad sprogimas išdaužė jų namų langus ir sudrebino pastatus.

Kinijos ir netoliese esančios JAV ambasados darbuotojai buvo evakuoti, pažymėjo Kirgizijos krizių valdymo tarnyba.

Sprogimo vietoje šiuo metu dirba Kirgizijos saugumo pareigūnai ir atlieka tyrimą. Kirgizijos saugumo pareigūnai, kuriuos cituoja vietinė žiniasklaida įvardijo sprogimą kaip teroro ataką.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.