aA
„Islamo valstybė“ patvirtino, kad vienas iš „Islamo valstybės“ kovotojų žinomas kaip „džihadistas Johnas“ nukautas Sirijos teritorijoje bepiločio orlaivio atakos metu, rašo AFP.
„Islamo valstybė“ patvirtino: „džihadistas Johnas“ nukautas
© Reuters/Scanpix

„Islamo valstybė“ savo leidinyje pranešė, kad „džihadistas Johnas“ buvo nukautas praėjusių metų lapkričio 12 d.

DELFI primena, kad Pasaulinė jo medžioklė pradėta po to, kai jis užfiksuotas belaisvių iš Vakarų nukirsdinimo vaizdo įrašuose. Kuveite gimęs britų kovotojas Mohammedas Emwazi tapo JAV surengtos atakos šalia Sirijos Rakos miesto taikiniu.

Šiurpino vaizdo įrašais

Pirmą kartą vaizdo įrašuose M. Emwazi užfiksuotas praėjusių metų rugpjūčio mėn. Internete paskelbtame vaizdo įraše užfiksuotas amerikiečių žurnalisto Jameso Foley nužudymas. Vėliau M. Emwazi užfiksuotas JAV žurnalisto Steveno Scotloffo, britų pagalbos teikimo darbuotojo Davido Haineso, taksi vairuotojo iš Jungtinės Karalystės (JK) Alano Henningo, pagalbos tiekimo darbuotojo iš JAV Abdul-Rahmano Kassigo ir žurnalisto iš Japonijos Kenji Goto nukirsdinimo vaizdo įrašuose. Visuose šiuose vaizdo įrašuose

M. Emwazi apsirengęs juoda mantija, o jo veidą dengia juodos spalvos balaklava. Iš pradžių pasivadinęs „džihadistu Johnu“ vėliau jis ėmė vadintis M. Emwazi. Mohammedas Emwazi gimė 1988 m. Kuveite. 1994 m. jis persikėlė gyventi į JK. 2009 baigė kompiuterių mokslo studijas Vestminsterio universitete. 2009 m. rugpjūčio mėn. M. Emwazi kartu su dviem draugais vyko į safarį Tanzanijoje, tačiau nebuvo įleistas į šią šalį, įsodintas į Amsterdamą skridusį lėktuvą, ten apklausas ir grąžintas į Doverį. 2009 m. rugsėjo mėn. vyko į Kuveitą aplankyti tėvo šeimos. 2010 m. liepos mėn.

M. Emwazi trumpam grįžo į JK, tačiau jam pranešta, kad į Kuveitą jis grįžti negalės, viza jam nebuvo išduota. 2012 m. M. Emwazi baigė „Celta“ anglų kalbos mokymo kursus. 2013 m. oficialiai pakeitė savo vardą ir pavardę, mėgino vykti į Kuveitą, bet buvo sustabdytas, vėliau dingo, tėvai pranešė apie M. Emwazi dingimą, o po keturių mėnesių policija informavo jo šeimą, kad jis nuvyko į Siriją.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.