aA
Gausybė jachtų Sidnėjų supančiose Ramiojo vandenyno įlankose ir užutėkiuose neleidžia abejoti, kad tai buriuotojų miestas.
"Bet jums turbūt žinoma, kad turėti gerą jachtą gali tik pakankamai turtingas žmogus", - tikslina autobuso vairuotojas Noelas, kursuojantis maršrutu Pagrindinis spaudos centras-Uostas.

Žinoma, bet Lietuvos buriuotojas Giedrius Gužys, kuris vakar kartu su 42 varžovais stojo į olimpinės "Laser" klasės jachtų regatos startą, buriuoja ne savo nuosava, o valdiška jachta, pirkta už Lietuvos iždo pinigus.

Už Lietuvos veterinarijos akademijos studentą G.Gužį turtingesni lietuviai buriuoja savo malonumui ir rimtose varžybose nesiplėšo.

24 metų G.Gužys plėšosi jau šešioliktus metus. Du kartus buvo Europos vicečempionas, o Sidnėjaus olimpinė regata - jo gyvenime svarbiausios varžybos.

G.Gužiui vakar nei labai sekėsi, nei per daug nesisekė. Pirmą plaukimą jis baigė aštuonioliktas, antrą - trisdešimt pirmas, o po dviejų plaukimų atsidūrė dvidešimt septintojoje vietoje.

Lietuvos buriavimo olimpiečio treneris Linas Grabnickas, beje, tik aštuoniais mėnesiais vyresnis už savo mokinį, "Lietuvos rytui" pirmą "Laser" regatos dieną apibūdino taip: "Pusėtina. Mano galva, jeigu Giedrius po visų plaukimų būtų koks dvidešimt trečias, galėtume džiaugtis, o jei dar aukščiau, būtų labai gerai".

L.Grabnicas mano, jog rimčiausias pretendentas į "Laser" olimpinės regatos čempionus yra brazilas Robertas Scheidtas, kuris laimėjo pirmą plaukimą.

Iš viso plaukimų bus vienuolika. Šiandien - trečias ir ketvirtas.

Lietuvos rytas