aA
Susidaro vaizdas, kad kažkas Druskininkuose su kažkuo bando suvedinėti sąskaitas, „Žinių radijui“ Seime valdančiųjų užblokuotą tyrimą dėl galimos korupcijos Druskininkų vandens parke komentavo Seimo Antikorupcijos komisijos narys Arūnas Dudėnas.
Druskininkų vandens parkas
Druskininkų vandens parkas
© Romo Sadausko Kvietkevičiaus nuotr.

Specialiųjų tyrimų tarnyba aiškinasi, ar Druskininkų sveikatingumo centro direktorius, pasitelkdamas kai kuriuos Druskininkų savivaldybės darbuotojus, organizuodavo kai kurių asmenų apgyvendinimą viešbutyje „Aqua“ be jokios buhalterinės apskaitos. Valdantieji nenorėtų, kad Seimo Antikorupcijos komisijoje būtų atliekamas tyrimas dėl šios istorijos.

A. Dudėnas teigė, kad Antikorupcijos komisija ir politikai nenori tapti kažkieno sąskaitų suvedinėjimo įrankiais.

„Vienas dalykas, su Druskininkų savivaldybe susijusius klausimus mes, Antikorupcijos komisija, pastaruosius metus svarstėme net kelis kartus. Aš šioje vietoje matyčiau galbūt politikavimą, kai vienos savivaldybės klausimai keliami į komisiją kas pusmetį. Susidaro vaizdas, kad kai kurie politikai ar komisijos nariai piktnaudžiauja komisija. Antras dalykas, <...> teisėsauga pradėjo tyrimą. Politikams, bent jau šiuo momentu, nėra laikas kištis ir darytis savireklamą“, - laidoje „Aktualioji valanda“ kalbėjo Seimo narys.

O štai apžvalgininką Romą Sadauską-Kvietkevičių nustebino komisijos sprendimas atsisakyti tirti visus Druskininkų skandalus.

„Susidaro įspūdis, kad kai kurie Seimo nariai gyvena kažkokioje kitoje tikrovėje ir nesuvokia, kaip tai atrodo rinkėjams ir žiniasklaidai. Bandyti ką nors nuslėpti ar užglaistyti – vėlu paprasčiausiai. Užgriuvo tokia skandalų lavina, kokios nepamenu turbūt nuo prezidento Rolando Pakso nušalinimo laikų. Momentas, kai buvo galima kažkaip viską suvaldyti, seniai praėjo. Dabar vadovauti principu, kad reikia gelbėti žiniasklaidos ir opozicijos mušamą saviškį – tikrai vėlu“, - teigė žurnalistas.

Anot R. Sadausko-Kvietkevičiaus, ši byla yra tik nedidelis fragmentas visoje savivaldybės veikloje, kurią galima patyrinėti.

„Tas vandens parkas ne tik priiminėjo svečius, bet iš jo buvo finansuojama daugybė kitų dalykų. Prisiminkime tą pačią savivaldybės leisto savigyros leidinio „Mano Druskininkai“ istoriją. <...> Jis dabar tapo privačiu, bet jį toliau remia tas vandens parkas. <...> Šiuo atveju, ne kelias dešimtis ar kelis šimtus eurų kainuojantys kvietimai yra bėda, o bėda yra įtakos ir galios didinimas, naudojant savivaldybės resursus“, - kalbėjo pašnekovas.

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą galite išgirsti ČIA.

Žinių radijas