aA
Drąsus lietuvis Škotijoje narsiai nėrė į šaltus uosto vandenis ir išgelbėjo moterį, kurios automobilis įvažiavo į jūrą.
Drąsus lietuvis Škotijoje tapo didvyriu
© AFP/Scanpix

Rustamas Psiancinas dirbo netoliese incidento vietos buvusiame žvejybos traleryje, kai pamatė į bėdą pakliuvusį automobilį „Ford Ka“, skelbia pressandjournal.co.uk.

Skelbiama, kad vyras skubiai išsirengė iki apatinių, čiupo gelbėjimo liemenę ir nėrė į šaltą Makdafo uosto vandenį, kuriame netikėtai atsidūrė automobilis.

Jis sugebėjo prie automobilio galo pririšti virvę – tada Kerkvole registruotas laivas „K121 Keila“ ėmė mašiną vilkti iš vandens.

Netrukus atskubėjo gelbėtojai ir automobilis buvo iškeltas iš vandens – kartu su vairuotoja, kuri savarankiškai išlipti negalėjo.

Lietuvis R. Psiancinas teigia, kad jo veiksmai buvo instinktyvūs.

„Skubiai nusirengiau ir nėriau, į vandenį šokau su virve rankoje, norėjau padėti. Automobilis buvo maždaug už 9 metrų nuo kranto. Mačiau, kas mašinos viduje. Ant vairo sukniubusi moteris. Nebuvau tikras, ar suveikė oro pagalvė“, – pasakoja drąsus žvejys.

R. Psiancinas pridūrė, kad dar kartą nedvejodamas pakartotų savo žygdarbį.

Žvejybos tralerio škiperis Tommy Tullochas stebėjo dramą vandenyje.

„Negalėjau patikėti savo akimis. Į uostą remontui buvome atplaukę vos prieš 10 minučių. Girdėjau automobilio variklį – vargšė moteris. Tokie dalykai nutinka per kelias akimirkas, tiesiog nėra, kada galvoti“, – sakė T. Tullochas.

Skelbiama, kad moteriai buvo suteikta pirmoji pagalba, ji sraigtasparniu išgabenta į artimiausią ligoninę.

Anot pareigūnų, incidentas įvyko prieš 10 valandą vietos laiku.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.