aA
Ankstų antradienio rytą, apie 6 val., pranešimą apie degantį namą gavo Akmenės rajono ugniagesiai. Per gaisrą žuvo žmonės.
Pražūtingas gaisras Akmenės rajone – iš namo likusioje nuodėgulių krūvoje rasti du kūnai
© ŠTV

Neaišku, kada namas ėmė liepsnoti, bet į Akmenės rajone, Kruopių seniūnijoje esantį Kviečlaukio kaimą atskubėję ugniagesiai rado jau bebaigiantį degti pastatą.

Namo gesinimo darbai užtruko, liepsnos neleido gelbėtojams patekti į vidų. Kai pagaliau pavyko užgesinti namą, gelbėtojai ėmė jį tikrinti. 7.51 val. jie rado vieno asmens stipriai apdegusį kūną, 7.58 val. - dar vieno žmogaus kūną.

Vietos gyventojai ugniagesiams pasakojo, kad name gyveno vienišas 66 metų vyriškis. Aiškinamasi, kas yra antroji gaisro auka. Kaimo žmonės pasakoja, kad nelaimės išvakarėse trobelės šeimininką matė uždarbiaujantį pas sodininkus. Vyriškis laikė arklį, juo važiuodavo talkinti sodininkams. Baigęs darbus žmogus išvažiavo namo.

Aplinkiniai matė, kad kartu važiavo kitas žmogus – manoma, kad išgerti mėgstantis vyriškis su pažįstamu nutarė išlenkti taurelę. Pagal išlikusias rūbų dalis ir kitus požymius policija aiškinasi žuvusiųjų tapatybes.

Gaisro priežastis – netvarkingas dūmtraukis. Vienas nelaimėlio pažįstamas pasakojo, kad dar prieš savaitę trobelės šeimininkas prašęs pagalbos, mat blogai kūrėsi krosnis, dūmai lauk ėjo ne per kaminą, o į namo vidų. Vyrai kaminą bandė valyti, remontuoti krosnį. Tačiau darbus įpusėję, viską paliko, kaip buvę. Toks atmestinis požiūris ir baigėsi tragiškai. Trobelėje vakaroję vyrai rasti sukniubę kambaryje. Pasak ugniagesių, vargu, ar jie bandė gelbėtis. Greičiausiai apalpo nuo smalkių ir nebejuto, kad dega.

Šiaulių apskrities televizija