aA
Kai P. Bulatovičius buvo nušautas Belgrado restorane, vyriausybės pareigūnai surengė skubų posėdį, pranešė vietos žiniasklaida. Po to vyriausybė paskelbė pareiškimą, kuriame sakoma, kad P. Bulatovičius "buvo klasikinio teroristinio akto auka". Vyriausybė pažadėjo kovoti su terorizmu, bet platesnių komentarų nepateikė.

P. Bulatovičius buvo proserbiškos Juodkalnijos frakcijos narys, lojalus prezidentui Slobodanui Miloševičiui.

Policija pranešė, kad P. Bulatovičius sėdėjo futbolo klubo "Rad" restorane, kuris yra Belgrado gyvenamajame restorane. Jis buvo sužeistas šūviais kartu su dviem šalia sėdėjusiais vyrais - restorano savininku Mirko Knezevičiumi (Mirku Knezevičiumi) ir bankininku Vuku Obradovičiumi. Incidentas įvyko maždaug 19 val.

Po kelių valandų P. Bulatovičius mirė Belgrado karinėje ligoninėje. M. Knezevičius ir V. Obradovičius buvo sužeisti nesunkiai, sakoma policijos pareiškime. Niekas po incidento nebuvo suimtas.

Žudikas iš automatinio ginklo šaudė per restorano langą, ir trys vakarieniavusieji buvo sužeisti iš nugaros, pranešė policija.

P. Bulatovičius sėdėjo už kampinio staliuko. Po šūvių ši vieta buvo aptaškyta krauju, o ant grindų mėtėsi lėkščių ir stiklo šukės. Sienose buvo kulkų išmuštos duobutės. Policija atitvėrė restorano teritoriją.

52 metų P. Bulatovičius Jugoslavijos gynybos ministro pareigas ėjo nuo 1994 metų.

Jis buvo veikiau nominalus ministras, nes visus reikšmingesnius sprendimus priimdavo S. Miloševičius. Nuo 1992 iki 1994 metų P. Bulatovičius užėmė Jugoslavijos vidaus ministro postą verslininko Milano Paničiaus, kurį atstatydino S. Miloševičius, vyriausybėje.

P. Bulatovičiaus Socialistinė liaudies partija nesutaria su provakarietiškos Juodkalnijos prezidentu Milo Djukanovičiu (Milu Džiukanovičiumi).

Gynybos ministras buvo nužudytas nepraėjus nė mėnesiui nuo išpuolio prieš kitą žymų Serbijos karo vadą Zeljko Raznatovičių (Zelko Raznatovičių), pravarde Arkanas, kuris buvo nušautas viename Belgrado viešbučių.

Daugiau kaip tuzinas žymių žmonių, tarp jų ir artimų S. Miloševičiui, nuvo nužudyti Belgrade per pastarąjį dešimtmetį. Dauguma nusikaltimų nebuvo išaiškinta ir jų kaltininkai nebuvo rasti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.