aA
Muzikos įrašų kompanijai pasiskundus, kad nelegaliai platinami autorinėmis teisėmis apsaugoti įrašai, Oklahomos universiteto policija konfiskavo studento kompiuterį.
Oklahomos viešojo saugumo direktorius Everettas Eatonas penktadienį sakė, kad kompiuteris buvo paimtas iš 19-mečio studento kambario rugsėjo 5d. Pranešimas apie pažeidžiamas teises buvo gautas tą pačią dieną iš Įrašų pramonės asociacijos.

Pareigūnai identifikavo kompiuterį per universiteto kompiuterių centrą, informavo E.Eatonas. Kratos orderį išdavė Payne apygardos teismas.

Direktorius atsisakė paskelbti studento pavardę, nes jis areštuotas nebuvo.

Buvo paimtas monitorius, klaviatūra, du CD įrašantys įrengimai, skeneris ir spausdintuvas. Policija mano, kad studentas leisdavo svečiams kopijuoti muzikos įrašus ir filmus, naudojantis FTP tarnybine stotimi.

Byla vis dar tiriama. E.Eatonas sakė, kad informacija iš kieto disko bus nukopijuota ir asociacija nurodys autorinėmis teisėmis apsaugotus duomenis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.