aA
Savaitgalį į Lietuvos pajūrį suplūdusiems poilsiautojams teko savo kailiu patirti, kokie permaingi orai vyrauja prie jūros. Nors šeštadienį buvo karšta, sekmadienį staigiai atvėso, todėl žmonės namo išskubėjo kuo anksčiau.
Staigiai atvėsę orai iš pajūrio išvaikė poilsiautojus
© DELFI (V.Spurytės nuotr.)

Kadangi poilsiautojai sekmadienį negalėjo lepintis prie jūros, nes oro temperatūra nesiekė nė 20 laipsnių, o pro debesis saulė nesirodė, žmonės kuo anksčiau išsirengė kelionei namo į kitus Lietuvos miestus.

Todėl įprastai karštaisiais savaitgaliais susidarančių eilių prie keltų, persikelti iš Kuršių nerijos į Klaipėdą, nebuvo.

„Apie 14 val. buvo toks momentas, kad susidarė ilgesnė eilė – patekti į keltus laukė maždaug kilometrų ilgio automobilių kolona. Ir viskas, daugiau jokių eilių“, – tikino „Smiltynės perkėlos“ keltuose dirbantys žmonės.

Pavakare, apie 16 val., eilių visai nebuvo. Persikelti į Kuršių neriją laukė net daugiau automobilių nei grįžtančiųjų į Klaipėdą.

Visą dieną automobilius ir keleivius kėlė trys keltai, kurie dirbo be grafiko. „Kasdien taip dirbame, nes jau sezonas“, – teigė pašnekovai.

Jų žodžiais, nemažai žmonių, kurie į Kuršių neriją nuvyko šeštadienį, tą pačią dieną iš jos grįžo. „Preliminariai galiu pasakyti, kad šeštadienį buvo apie trečdalis automobilių, kurie kėlėsi ir į priekį, ir atgal. Formuojasi toks vienos dienos poilsiautojų Kuršių nerijoje kontingentas“, – teigė „Smiltynės perkėlos“ darbuotojai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.