aA
Prieš vieną kompiuterį Vokietijos kanclerės Angelos Merkel biure parlamente gegužės mėnesį buvo įvykdyta kibernetinė ataka, kurios taikinys buvo šalies žemieji parlamento rūmai, sekmadienį pranešė laikraštis „Bild“.
Angela Merkel
Angela Merkel
© AP/Scanpix

Dienraštis, kuris savo informacijos šaltinių nenurodė, rašo, kad ta kibernetinė ataka buvo didesnė nei tikėtasi iš pradžių ir kad Bundestagui buvo sunku ją sukontroliuoti.

Atakos metu buvo „užkrėstas“ vienas iš kompiuterių A.Merkel biure Bundestage. „Bild“ nurodė, kad tas kompiuteris buvo vienas pirmųjų, kuriuose buvo pastebėta ataka panaudojant vadinamąją Trojos arklio programą.

Pasak laikraščio, ataka buvo pastebėta penktadienį – pareigūnai aptiko „Trojos arklio“ programinės įrangos penkiuose kompiuteriuose Bundestage.

A.Merkel konservatorių bloko CDU atstovas laikraščiui sakė negalintis patvirtinti ar paneigti šios informacijos.

Kol kas neaišku, kas yra atsakingas už minimą kibernetinę ataką.

Sausio mėnesį A.Merkel, vyriausybės ir Bundestago oficialios interneto svetainės buvo blokuotos per internetinę ataką, už kurią atsakomybę prisiėmė viena prorusiška grupė.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.