aA
Indijos pietuose anksti šeštadienį autobusas su hinduistų maldininkais pralaužęs tilto atitvarą nukrito į upę, žuvo 21 žmogus, tarp jų buvo ir šeši vaikai, pranešė pareigūnai.
Indijos pietuose į upę nuvirtus autobusui žuvo 21 hinduistas
© I.Ledkalnynės nuotr.

Nelaimė įvyko vairuotojui ant tilto nesuvaldžius autobuso, grįžtančio iš maldininkų kelionės į garsiąją Tirumalos šventyklą netoli Tirupačio Andra Pradešo valstijoje; gyvas liko tik vienas dvylikametis.

„Vairuotojas regis nesuvaldė transporto priemonės, kuri rėžėsi į tilto atitvarą ir nukrito į Godavario upę“, – nurodė naujienų agentūra „the Press Trust of India“ (PTI), cituodama neįvardintą policijos pareigūną, atvykusį į įvykio vietą.

„Tačiau vandens lygis įvykio vietoje yra labai seklus“, – pridūrė pašnekovas.

Andra Pradešo valstijos vyriausiasis ministras Chandrababu Naidu (Čandrababu Naidu) socialiniame tinkle „Twitter“ pareiškė užuojautą artimiesiems ir pažadėjo, kad valdžia „suteiks visokeriopą pagalbą“.

„Labai liūdžiu dėl tragiškos 21 asmens mirties, autobusui nukritus nuo Dolesvaramo tilto, – sakė Ch.Naidu. – Vaikas, vienintelis išlikęs gyvas, gydomas“.

Indijos keliai yra bene mirtingiausi pasaulyje, kasmet juose žūvą daugiau kaip 200 tūkst. žmonių, nurodo Pasaulio sveikatos organizacija.

Transporto analizė rodo, kad daugybė nelaimių įvyksta dėl blogų kelių, nepakankamai prižiūrimų transporto priemonių, beatodairiško vairavimo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.