aA
Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) ekspertai pripažino, kad Artimųjų Rytų kvėpavimo takų sindromo (MERS) protrūkis Pietų Korėjoje yra didelis ir rimtas ir kad yra pagrindo baimintis naujų susirgimo atvejų. Apie tai pranešė „Reuters“ remdamasi bendros PSO ir Pietų Korėjos vyriausybės misijos, skirtos kovai su koronavirusu, pareiškimu.
Prieš tris savaites Pietų Korėjoje prasidėjo MERS viruso protrūkis. Pareigūnų teigimu, dabar, bandant pažaboti ligos plitimą, yra kaip niekada lemiamas momentas, kai būtina imtis reikiamų veiksmų.
Prieš tris savaites Pietų Korėjoje prasidėjo MERS viruso protrūkis. Pareigūnų teigimu, dabar, bandant pažaboti ligos plitimą, yra kaip niekada lemiamas momentas, kai būtina imtis reikiamų veiksmų.
© Reuters/Scanpix

PSO pripažino, kad problemos nepavyks įveikti per trumpą laiką. Kartu Organizacijos ekspertai ragino apriboti sergančiųjų ir su jais kontaktavusių asmenų judėjimą už šalies ribų. PSO duomenimis, siekiant karantino efekto, prireiks kelių savaičių.

Šeštadienį šalies Sveikatos apsaugos ministerija pranešė apie 12 naujų MERS sindromo atvejų. Bendras MERS koronavirusu užsikrėtusių žmonių skaičius Pietų Korėjoje padidėjo iki 138, aukų skaičius Pietų Korėjoje išaugo iki 14 žmonių. Tarp mirusiųjų - greitosios pagalbos tarnybos vairuotojas, vežęs į ligoninę kitus MERS užsikrėtusiuosius. Jis tapo pirmuoju žmogumi, infekuotu už ligoninės ribų. Anksčiau manyta, kad iki šiol viruso perdavimas nuo žmogaus žmogui Pietų Korėjoje neperžengė medicinos įstaigų ribų.

Pietų Korėjos žiniasklaidos duomenimis, pirmasis MERS susirgimo atvejis šalyje buvo nustatytas gegužės 20 d. Prieš tai pacientas lankėsi Saudo Arabijoje.

PSO specialistams susirūpinimą kelia tai, kad MERS koronavirusas Pietų Korėjoje plinta kur kas greičiau negu Saudo Arabijoje, kur buvo užfiksuoti pirmieji šio susirgimo atvejai.

Šiuo metu dėl viruso protrūkio Pietų Korėjoje uždaryta per 2 000 mokymo įstaigų, įskaitant 20 universitetų. Virusu infekuoti žmonės gydomi 35-iose šalies medicinos įstaigose.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.