aA
Tragiškoje avarijoje Anglijoje žuvusio klaipėdiečio Alfonso Galdiko šeimai netekties skausmą užgožia ir rūpestis, kaip į Lietuvą parsigabenti palaikus, kad vyras amžinojo poilsio atgultų gimtojoje žemėje.
Anglijoje tragiškai žuvusio lietuvio našlė: vyras dar būtų gyvas, jei ne banko paskola
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Šeimos draugai pagalbos kreipėsi ir į visuomenę, kad ši padėtų surinkti reikiamą pinigų sumą palaikų pargabenimui.

„Santaupų neturime nė euro. Taip ir gyvenome – nuo vienos Alfonso algos iki kitos. Jis parsiųsdavo pinigų, tačiau sumokėdavau paskolos įmoką už namą, komunalinius mokesčius, išlaidos vaikams ir taip neišeidavo nieko pasitaupyti“, – guodėsi našle likusi A. Galdiko žmona Viktorija.

Tėčio neteko ir du berniukai, kurių vienam treji, o kitam – aštuoneri metukai.

A. Galdikas Anglijoje tragiškoje avarijoje žuvo šeštadienį. „Apie nelaimę sužinojau iš vyro sesers, kuri taip pat gyvena Klaipėdoje. Jai iš užsienio paskambino Alfonso draugai. Iš pradžių net nepatikėjau, galvojau, kad kažkas netinkamai pokštauja. Atrodo, kad nelaimės atsitinka kitiems, bet ne mums. Deja, tai realybė, su kuria tenka susitaikyti. Dabar svarbiausia vyro palaikus parsigabenti į Lietuvą. Juos teismo medicinos ekspertai atiduos arba penktadienį, arba pirmadienį“, – kalbėjo Viktorija.

A. Galdikas pateko į motociklo avariją. Jį vairavo pažįstamas, o klaipėdietis sėdėjo už jo nugaros. Pirminiais duomenis, posūkyje vairuotojas nesuvaldė motociklo, todėl jis rėžėsi į automobilį.

A. Galdikas žuvo vietoje, o vairuotojas buvo sunkiai sužalotas. „Kiek žinau, jį buvo ištikusi koma. Dabar jis lyg jau atsigavęs, tačiau jam dar niekas nepasakė, jog Alfonsas nebegyvas“, – teigė pašnekovė.

A. Galdikas Anglijoje dirbo apie dvejus metus. Jis – vilkiko vairuotojas. „Jei ne ta paskola, kurią pasiėmėme, kai buvo pats nekilnojamojo turto kainų bumas, gal vyras ir dabar būtų gyvas. Tačiau ta paskola mus labai smaugia, Lietuvoje neįmanoma tiek uždirbti, kad sumokėtume įmokas, todėl vyras ir pasirinko emigranto kelią. Prieš tai jis dirbo Kanadoje, tačiau ji labai toli, negalime dažnai su vaikais nuskristi jo aplankyti, todėl galiausiai jis rado darbą Anglijoje“, – dėstė Viktorija.

Savaitę iki nelaimės visa šeima kartu ilsėjosi Turkijoje. Ten jie atšventė ir Alfonso, ir Viktorijos gimtadienius, kurie yra tą pačią dieną.

„Puikiai praleidome laiką, mes su vaikais grįžome į Lietuvą, vyras – į Angliją, o tada ir atskriejo ta baisi žinia. Gyvenimas sugriuvo, visi planai žlugo. O mes jau planavome, kad vasarą išvažiuosime pas vyrą, kad visa šeima būtume kartu“, – pasakojo pašnekovė.

Ji jau susirado įmonę, kuri pasirūpins A. Galdiko palaikų pargabenimu iš Anglijos į Lietuvą, jų kremavimu. Už šią paslaugą teks sumokėti apie 3 tūkst. eurų.

„Man tai beprotiškai didelė suma, todėl kai draugai pasiūlė, jog socialiame tinkle išplatintume prašymą paaukoti pinigų, neprieštaravau. Nežinau, iš kur jų gauti“, – guodėsi našlė.

Paaukoti žuvusiojo A. Galdiko našlei ir dviem mažamečiams sūnums galima pervedant norimą sumą į banko sąskaitą LT187300010094587439 (gavėjas – Dalia Gedvilienė, svift kodas HABALT 22).

„Nurodyta sąskaita yra mano mamos, o ne mano. Esmė juk ta, kad nuo tam tikros sumos, nors tai ir yra auka, reikia sumokėti mokesčius. Todėl mama šį rūpestį perėmė iš manęs“, – paaiškino Viktorija.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.