aA
Vyriausybė, antradienį turėjusi priimti sprendimą dėl tolesnio lėktuvo „An-2“ likimo, to nepadarė. Susisiekimo ministerija siūlo palikti lėktuvą jūros dugne.
Lėktuvo „An-2“ likimas lieka neaiškus
© DELFI (R. Achmedovo nuotr.)

Pasak susisiekimo ministro Rimanto Sinkevičiaus, sprendimas nepriimtas, nes šis klausimas nebuvo paprašytas papildomai įtraukti į pasitarimo darbotvarkę.

„Nepaprašyta įtraukti į pasitarimo darbotvarkę dėl to, kad aš manau, kad Vyriausybės nariams turi būti pateikta labiau konsoliduota vaizdinė medžiaga, be to, ir turi būti užtikrintas kompanijos, kuri vykdė pagrindinius iškėlimo darbus, dalyvavimas“, – žurnalistams Vyriausybėje sakė ministras.

To, pasak R. Sinkevičiaus, nespėta padaryti. Prie šio klausimo Ministrų kabinetas grįš kitame posėdyje, kuris greičiausiai bus tik kitą savaitę.

A. Butkevičius: po ekspertų išvadų paaiškės, ar traukti iš vandens „An-2“

Baltijos jūroje nuskendusio orlaivio „An-2“ katastrofos priežastims nustatyti turėtų užtekti filmuotos medžiagos, ir tik jeigu jos ekspertams pasirodys nepakankamai, bus sprendžiama dėl galimo lėktuvo iškėlimo, sako Premjeras Algirdas Butkevičius.

Anksčiau A. Butkevičius buvo sakęs, kad, siekiant išsiaiškint nelaimės priežastis, būtina iškelti lėktuvą, tačiau jį keliant atsitiko nenumatytų dalykų – lėktuvas pradėjo byrėti, nulūžo sparnai.

Aišku, dabar, komisijai atlikus tyrimus, ir, kiek aš žinau, nufilmavus lėktuvo viduje yra užfiksuoti visi įrenginiai ir kokia yra prietaisų būklė, aš manau, kad yra surinkta visa reikalinga informacija tyrimui. Ir tik po tyrimo paaiškės galimos katastrofos priežastys. Aš manau, kad pagal visą atliktą tyrimą bus galima padaryti tam tikras išvadas, nes filmavimo metu buvo užfiksuota ir variklio, ir kitų įrengimų būklė. Ir tik po to, jeigu ekspertai pasakys, kad dar jiems trūksta kažkokios informacijos, bus ieškoma variantų, kaip elgtis toliau su tuo lėktuvu“, -antradienį interviu LRT radijui sakė Ministras Pirmininkas. 

Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius
© DELFI / Kiril Čachovskij

Pasiūlymus ir išvadas dėl galimo orlaivio iškėlimo A. Butkevičius siūlė pateikti atitinkamoms šį klausimą tiriančioms komisijoms.

Klausiamas, kiek tikėtina, kad bus imamasi kažkokių veiksmų siekiant ieškoti antrojo piloto kūno, Premjeras teigė, kad į šį klausimą sunku atsakyti.

„Visą laiką reikia stengtis, kad būtų ieškomas ir antras kūnas, ir manau, kad šitas darbas, kuris buvo atliktas per tam tikrą laikotarpį, yra šiuo metu nutrauktas. Bet manau, kad šiandien bus didesnis aiškumas ir tikrai šitas klausimas irgi bus tuo pačiu svarstomas, kaip toliau mums elgtis“, – tikino Premjeras.

Antradienį Vyriausybė turėjo priimti sprendimą dėl tolimesnio lėktuvo „An-2“ likimo. Susisiekimo ministerija siūlo palikti lėktuvą jūros dugne.

Anksčiau ministras Rimantas Sinkevičius sakė, kad lėktuvo iškėlimo darbai yra per brangūs, be to, gali būti, jog net ir jį iškėlus, avarijos priežasčių nepavyktų nustatyti.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.