aA
Kauno miesto Žaliakalnio policijos komisariate atliekami du ikiteisminiai tyrimai dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo visuotinai pavojingu būdu.
Mažamečiai dviejose Kauno įmonėse sukėlė gaisrus, atsakyti teks tėvams
© Shutterstock nuotr.

Pirmasis ikiteisminis tyrimas pradėtas nustačius, kad balandžio 21 d., apie 19 val., Kaune, Partizanų g. 15, buvo padegtas uždarajai akcinei bendrovei priklausantis turtas: durys, vidaus apdaila, vaizdo stebėjimo kamera ir kt.

Ikiteisminio tyrimo metu gauta duomenų, kad gaisrą sukėlė du mažamečiai vaikai, kurie žaidė su degiu skysčiu bei rastu žiebtuvėliu. Jie padegė greta įmonės patalpų ant žemės padėtą automobilio sėdynę, nuo kurios gaisras išplito į šalia esančias minėtos įmonės patalpas.

Antrasis ikiteisminis tyrimas pradėtas gavus pareiškimą, apie tai, kad gegužės 9 d., apie 14 val., uždarosios akcinės bendrovės teritorijoje, esančioje Kaune, Briedžių takas 4C, gaisro metu apgadinti kieme sandėliuoti plastikiniai langų profiliai. Šio tyrimo metu taip pat gauta duomenų, kad gaisrą sukėlė du mažamečiai vaikai, kaip paaiškėjo, tie patys, kurie gaisrą sukėlė balandžio 21 d., praneša Kauno policija.

Abiejų ikiteisminių tyrimų metu pasitvirtinus duomenims, kad gaisrą sukėlė mažamečiai, bus sprendžiamas jų tėvų atsakomybės klausimas.

Tyrimą kontroliuoja ir organizuoja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Ketvirtojo skyriaus prokurorai.

Kauno apskrities policija ragina tėvus dar kartą savo mažamečiams vaikams priminti apie saugų elgesį namuose, kieme, gatvėje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.