aA
Filipinų kariuomenės ir policijos pareigūnai sekmadienį išlaisvino kanadietį, kurį reikalaudami išpirkos du mėnesius laikė pagrobėjai, pranešė šalies vyriausybės pareigūnai. Per susišaudymą du pagrobėjai buvo nukauti.
Filipinietę vedusį kanadietį, 51-erių Pierre'ą Belanger, kariuomenės ir policijos pareigūnai išlaisvino Mindanao salos pietinėje Davao provincijoje, žurnalistams pranešė prezidento atstovas regione Jesus Dureza.

"Aš sveikas, man viskas gerai. Su manimi elgėsi gerai, tačiau nėra gerai, kai tavęs septynias savaites ieško", - prieš sėsdamas į lėktuvą, skrendantį iš Davao į Manilą, žurnalistams sakė P.Belanger.

J.Dureza teigimu, du pagrobėjai buvo nukauti per penkias minutes trukusį susirėmimą, o likusių ieško policija. Gelbėtojų aukų pavyko išvengti, teigė jis.

Šalies prezidentės Glorios Macapagal Arroyo teigimu, P.Belanger laikė pagrobę grupuotės "Pentagon" nariai, reikalavę už jį išpirkos. Manoma, kad ta pati grupuotė pagrobė italų kunigą Giuseppe Pierantoni. 44-erių G.Pierantoni spalio mėnesį buvo pagrobtas Mindanao saloje, maždaug už 800 kilometrų į pietus nuo Manilos, esančioje savo klebonijoje.

"Ši grupuotė vis silpnėja ir silpnėja, nes, kaip matote, yra išgelbėtų asmenų. Taigi aš tikiuosi, kad netrukus bus išaiškintas ir G.Pierantoni pagrobimas", - po prezidentūroje vykusio susitikimo su P.Belanger žurnalistams pareiškė G.M.Arroyo.

"Manau, kad nukovus du pagrobėjus, žengtas žingsnis siekiant išardyti šią asmenis dėl išpirkos grobiančių žmonių grupuotę", - sakė ji.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.