aA
Šveicarijos Alpių kalnuose esančiame Gotardo tunelyje, praėjus beveik dviems mėnesiam po gaisro, kurį sukėlė du tunelyje susidūrę sunkvežimiai ir per kurį žuvo 11 žmonių, šeštadienį buvo atnaujintas sunkvežimių eismas.
Maždaug 50 -ies sunkvežimių vilkstinė įvažiavo į tunelį iš Amstego pusės šeštadienį 5 val. vietos (6 val. Lietuvos) laiku, praėjus maždaug 12 valandų po to, kai į pagrindinio šalies šiaurę ir pietus jungiančio kelio tunelį buvo įleisti lengvieji automobiliai, pranešė policija.

Pagal naujas važiavimo per tunelį taisykles, sunkiasvoriai automobiliai privalo važiuoti ne arčiau kaip 150 metrų vienas nuo kito ir judėjimas tunelyje vienu metu leidžiamas tik viena kryptimi.

Pasak policijos, kita kryptimi važiuojantys sunkvežimiai į tunelį įvažiavo maždaug 6 val. 30 min. vietos (7 val. 30 min.Lietuvos) laiku.

Per dieną tuneliu galės pravažiuoti tik 3 200 sunkiasvorių automobilių, tuo tarpu iki gaisro, kilusio spalio 24 dieną, tuneliu pravažiuodavo 5 500 krovininių automobilių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.